Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çizmenin topuğunda Puglia!

Çizmenin topuğunda Puglia!
 

Türk Hava Yollarının geçen yaz açtığı yeni destinasyonu Bari kadar sevendiğim bir uçuş noktası olmadı sanırım. Akdeniz’in Afrika’ya en yakın kıyasını Türk Hava Yolları’nın bu seferi başlatmasıyla keşfe çıktık. Akdeniz’in görüp görebileceğiniz en keyifli kıyı şeridinde yapmanız gerekenlerin bir listesini çıkardım. Bence vakit kaybetmeden biletinizi alın ve eşsiz bir tatil için hazırlanmaya başlayın….

Bari günü birlik bir gezi ile keşfedebileceğiniz bir liman kenti. Uçaktan indikten sonra Puglia bölgesini gezmek için mutlaka araç kiralayın ve Bari’de kale içinde kalan eski şehrin dar sokaklarını gezip yola devam edin. St. Nicolas’ın kemiklerinin 2003 yılında Demre’den getirildiği bazilikayı görmeden şehri terk etmeyin.

Alberobello’da Turilli Evleri olarak bilinen UNESCO dünya mirası ilan edilerek koruma altına alınmış evleri ziyaret edin. Sadece 1100 adet bulunan bu evler adeta bir masal şehrinde gibi hissettirecek.

Ostuni şehrine uğramayı unutmayın. Uzaktan bembeyaz görüntüsü ile bir tepe üstüne kurulu bu şehirden kuş bakışı deniz manzarasının tadına varın ve meydandaki kafelerde bir kahve molası verin.

Otranto’nun dar sokaklarında kaybolun. Lezzetli yemekler yemek için mutlaka bir restoranda oturun ve yerel lezzetlerin tadına bakın.

Otranto meydanında bulunan kale içinden şehre açılan sokakları gezin.

Otranto meydanında bulunan mantar şeklinde yetişen ağaçların altında küçük bir dinlenme molası verin.

Otranto 1480 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına dahil edilmiş ancak 1481 yılında ölümüyle yeniden İtalyan’lara geçmiş. Bu sebeple Osmanlı’lardan kalma tarihi detayları inceleyin ve bugüne kadar korunmuş olan saray topraklarını gezin.(Osmanlı’lar bu topraklardan çekildikten sonra bu saray dönemin en zengin ailesine satılmış ve aile hala burada yaşamakta. )

Bölgenin en taze deniz mahsullerini yemek için ise Porto Badisco koyunu mutlaka ziyaret edin.

Castro’dan başlayan tekne gezilerini sakın kaçırmayın. Kişi başı 25 euro’dan başlayan fiyatlarla tekne gezisi yapabilir ve birçok mağarayı gezebilirsiniz. (Tekne gezisi için mutlaka pazarlık yapın fiyatı 15 euro’ya kadar indirebilirsiniz benden söylemesi.)

Zinzulusa’da mutlaka tekne ile mağraları gezin. Mavi suya sahip denizde yüzün. Mavi su denizinin özelliği suya giren herkesin mavi renkli çıkması. Aynı zamanda sülfatlı mağarada vereceğiniz yüzme turu sonrasında 3 yaş gençleşeceğinizi sakın unutmayın. Bir sonraki mağaranın suyu neden bembeyaz diye düşünmeyin. Bu mağaranın suyu fosfor içeriyor ve cildinizin yenilenmesine yardımcı oluyor.

Biraz müzik biraz keyif istiyorsanız mutlaka Otranto’da ki Maestrale Cafe & Bar ‘ı ziyaret edin. Harika kokteyllerinden için ve gecenin keyfini deniz kenarında geçirin.

Otranto’da L’ora Di Mezzo restoranı ziyaret edin. Yerel yemekler olduğu kadar yerel şaraplarıda tatma fırsatı bulabilirsiniz.

Bölgenin de ünlü olan ve sık sık rastlayacağınız trüf mantarını Truff & Wine isimli barda Otranto’da deneyebilirsiniz.

Lecce sokaklarında dolaşırken Ferzan Özpetek filmlerinde gibi hissetmemek mümkün değil. Lecce bölgenin en hareketli şehri. Meydanda Ferzan Özpetek dediğinizde size filmlerin çekildiği sokakları ve mekanları göstermeye can atan insanlarla karşılaşabilirsiniz.

Santa Croce, Piazza Del Duomo, Santa Irene, Santa Chiara, San Matteo, SS Nicolo and Cataldo, Roma Tiyatrosu ve Katedrali Lecce’de gezmeniz gereken en önemli yerler. Unutmayın Barok mimarisi demek Lecce demek.

Lecce’de yerel yiyecekler yemek isterseniz Alle Du Corti doğru adres olacak

Polignano a Mare’de kısa bir mola ile Il Mago Del Gelato’da harika dondurmalar yiyebilirsiniz.

Otranto yakınların Diso köyünde saklı kalmış yerel bir diğer restoran ise alan Aria Corte Sapori Antichi. Personel İngilizce bilmiyor bu detayı atlamayın.

Denize girmek ve tam bir yaz tatili yapmak istiyorsanız mutlaka Alimini’de bir plaja uğramalısınız. Alimini bölgenin en iyi plajlarına sahip.

Teatro Margarita Bari’de mutlaka görülmesi gereken bir yapı. 18. Yy dan günümüze gelen yapı, 70’li yıllarda çürümeye bırakılmış sonrasında ise yapının sanatsal önemi yeniden fark edilerek restore edilmiş. Balık pazarının hemen bitişiğindeki tiyatro binası ilk yıllarındaki görkemini yenileme sırasında kaybetmemiş ve yapı aslına uygun restore edilmiştir.

Puglia’da okuyarak keşfedebileceğiniz bir bölge değil. Eğer İtalyan lezzetlerini seviyor ve kültürünü yaşamak istiyorsanız köylerde ve koylarda kaybolmaya hazırlanın ve yola çıkan.

Not: Puglia’da unutmamamız gerek en önemli ayrıntı dükkanlar ve restoranlar saat 13.00’den sonra kapalı. Yeniden açılması için 19,30’a kadar beklemeniz gerekiyor. Bölgeye yabancı iseniz ve öğlen yemeği hayalleriniz varsa bu detayı atlamayın. Kalacak yer olarak bizim tercihimiz Otranto’ya 10 km uzaklıktaki Alimini koyu oldu. Otelimiz Voi Alimini Resort. Açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği imkanınız var. Bunun dışında tam anlamıyla bir resort. Bölgenin en iyi plajıda otelin plajı. Gitmeden bir göz atmanızda fayda var. Sizlere şimdiden iyi tatiller.

 

 
Toplam blog
: 19
: 269
Kayıt tarihi
: 15.06.16
 
 

Bahar çocuğuyum kışı sevmem, pazar günü topuklu giymem, koklamadan dokunmadan kitap satın almam, ..