Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '07

 
Kategori
Teknoloji
 

Çocuğunuz sürekli gözleminiz altında olsun ...

Çocuğunuz sürekli gözleminiz altında olsun ...
 

Yakın zamanda ellerinizden öper bir dünya tatlısı oğlumuz dünyaya geldi. Tabii yeni anne-baba olduğumuz için bu yeni hayat bize biraz zor geliyor. Ancak daha önce çocuk sahibi olmuş arkadaşlarımızla konuştuğumuzda aslında şu an bulunduğumuz dönemin bir çocuğun hayatındaki en sorunsuz dönemlerden biri olduğunu anlıyoruz. Benim burada güzel bir espirim var:

-Şu an problemimiz sabit, bıraktığımız yerde duruyor. Yarın öbür gün yürümeye başlayınca problem (çocuk) mobil hale gelecek. Artık sürekli takip halinde olmamız gerekecek..:)

diye. Bu işin ev boyutu, bir de bunun dış dünya tarafı var. Bir süre sonra büyüyen çocuğumuzla beraber oyun parklarına, AVM' lere gitme durumumuz olacak. Kalabalık alanlarda çocukların durumları malum. Bir an ihmale gelmiyor. Hele İstanbul gibi değerleri ve insani yönleri giderek zayıflayan bir şehirde her an dikkatli olmaktan başka çare gözükmüyor.

Aslında bu sıkıntılar sadece bizim toplumumuza özgü değil. Yüksek medeniyete eriştiğini zanneden ilkel 21.yüzyıl toplumlarının ortak problemi. Teknoloji bu probleme basit bir çözüm sunuyor. Ana ünitesi anne veya babada, 4 adete kadar verici bir üniteye sahip bilekliklerin çocukların kollarına takılabildiği bir tür kablosuz izleme sistemi. Kapalı alanlarda 60-70 metre, açık alanlarda 150-170 metreye kadar etki sahasına sahip bu sistemle çocuğunuzu takip etmeniz mümkün. Sistemde herhangi bir bileklik çıkarıldığında veya çocuğunuz gözleme mesafesinin dışına çıktığında hemen bir alarm veriliyor. Ayrıca bilekliğin yaydığı sinyallerle ve elinizdeki ana ünite yardımıyla ufak yaramaza hemen ulaşabilirsiniz. Sistemle 4 çocuğu eş zamanlı takip edilebiliyor. Bilekliklerde şarjlı edilebilir piller kullanılmış. Daha fazla bilgi için:

http://www.brickhousesecurity.com/vbsik.html

Hoşcakalın...!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..