Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğunuzun Otuzbirinci Ayı

Duygusal durumların farkında olmada artış

Bu dönemlerde çocuklar etrafındaki insanları nasıl  harekete geçireceklerini  çok  merak  ederler. Çocuğunuzun diğer insanların ruh hallerini merak ettiğini, komşunun niye kızgın olduğunu veya babanın niye üzgün olduğunu bilmek istediğini görürsünüz. Anlayacağı  bir  dille bir açıklama yapmayı denemeniz, çocuğunuzun duyguların normal olduğunu ve bunun hakkında konuşmanın doğru olduğunu anlamasına yardımcı olur.

2-3 yaşları arasında çocuğunuz sevgi ve güven gibi temel duygu kalıplarını oluşturmaya başlayacaktır. Sizin ve diğer aile üyelerinin onu gözettiğini ve onun tarafında olduğunuzu bilmektedir. Bu önemli kavramları ilk bir iki yılda sizin ona olan davranışlarınız sayesinde öğrenmiştir. Ona sevgi gösteriniz, onun ihtiyaçlarına cevap vermeniz ve ona güvenli  bir  ortam sağlamanız onun emin ve temelde iyimser bir çocuk olmasını sağlamıştır.

Sizi günlük faaliyetlerinizde izleyerek yiyecek alışverişi yapmak, zamanı bildirmek ve ev temizliği gibi günün farklı  yönlerini de anlamaya başlar. Aynı zamanda başkalarına nasıl davranması gerektiğini de öğrenmektedir (sizi de izleyerek). Kibar ve yardımcı bir insan olarak büyümesini sağlamanın en kolay yolu sizin başkalarına ve bilhassa ona bu şekilde davranmanızdır.

Onunla oynamak dünyanın nasıl döndüğünü öğrenmesine yardım edecektir. Yaşına uygun oyuncak ve oyunlarla ilgilenmesini sağlayarak, onu zihinsel ve fiziksel gelişim için cesaretlendirin.

Sevecen olun, onu ne kadar sevdiğinizi ve ne ona ne kadar dikkat ettiğinizi gösterin. Ona empati gibi önemli duygusal kavramları öğretmenin en  önemli yolu budur.

Uzm.Dr.Anıl Yeşildal

Bu  videolar da ilginizi çekebilir
Obezite ve Televizyon İlişkisi
Çocuklarda Obeziteyi Önlemek İçin
Çocuklarda Obezite Nedenleri
Çocuk Beslenmesinde Balın Yeri

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..