Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuk neden yalan söyler?

Çocuk neden yalan söyler?
 

İletişimlerimizde ne yazık ki dürüst davranmamak,farklı gözükmek, yalan söylemeyi doğal bir davranış olarak sergilemek ne yazık ki anne babaların doğal davranış şekli olarak görmeleri yalan söylemeyi doğal hale getirmektedir.
Tüm insan ilişkilerinde doğal olmak ,dürüst olmak gerekmektedir. Farklı gözükmek,küçük yalanlar söylemek bizi kurtarmamaktadır. Yalanın küçüğü büyüğü olmuyor.
Farklı gözükerek sadece zaman kaybettiğimizin farkında olmalıyız. Tüm diyaloglar içten ,dürüst olmalı çocuk bu dürüstlüğü hissetmelidir.
"Annem babam yalan söylüyorsa bu doğrudur"dememelidir.
Ben tüm diyalogların gerçekçi olması gerektiğine inanıyorum. Her açıdan zaman kazancınız olacaktır,çocuğunuz gerçekçi olmak için çalışacak artılarını ve eksilerini görecektir,yalan söylemeyen çocuğa sahip olma ihtimaliniz artacaktır.
Çocuk yalan söylemenin doğal olarak görüldüğü toplumlarda yalan söyleyerekkendini eksilerinden kurtarmaya çalışacaktır. Ancak ,günlük kurtarmaların bir sonuç vermyeceğini hatta ardından gelen başarısızlıklarının nedenlerini bile anlayamayaaktır.
Çocuğunuz kendi hariç herkeste suç arar hale gelecektir. Çocuklarımızın kişilikli,ayakları üzerinde durabilen,kendini tanıyan, özgüven sahibi olmaları için önce gerçekçi bir biçime toplumda var olmaları onlara bu yolu açacak en baş kural olduğunu göstermek ailelere düşen görev olmalıdır.
Çocuk yalan söylüyorsa sebepleri vardır. En başta gelen sebep "güvensizlik"tir. Çocuk ilgi çekmek içinde yalan söyleyebilir. Evlerimizde herkesin düşüncesini istediği gibi söyleyeceği bir ortam oluşturmalıyız.
Çocuklarımızın yaşı çok küçük ise hayal kurabilirler. Çocuklarınıza yaş kesimlerinin gerektirdiği dikkat ve önemi kitaplardan veya eğitim danışmalık yerlerinden alabilirsiniz. Artık belediyelerimiz anne babayı eğitmek için ücretsiz danışmanlık hizmetleri verebilmektedir. Takip edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..