Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '12

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocuk ve Aile

Çocuk büyütmek gerçekten önemli ve zor bir işlemdir. Herşeye izin vermemeniz gerekir çocuğunuzun yapmaması gerekenler vardır ve bir türlü çocuğunuzun başından ayrılmak istemezsiniz. Çünkü çocuğunuzun yanından ne zaman ayrılsanız o zaman başına bir şey gelecekmiş gibi hissedersiniz. 

Bence yanlış hisler içerisindesiniz. 

Çünkü çocuklara sürekli hayır derseniz ve başlarından bir an olsun ayrılmadığınız zaman ileride bu konular hakkında büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Bir çocuğun özgüveniçok önemlidir. Hayatında ki herşeyi bir birey olabilmek adına kendi yapmadılır. 

Aksi taktirde siz çocuğunuza sürekli ne yapması gerektiğini söylerseniz ilerdede size ihtiyaç duyacak ve kendine ait bir fikre sahip olamayacaktır. 

Şunu da unutmayın! Siz bir çocuğa ne yapmaması gerektiğini söylerseniz o çocuk onu yapmak isteyecektir. Bırakın o kırmızı düğme hakkında düşünsün. Kendisine, bu düğme neden kırmızı, acaba basmalı mıyım, bu düğme ne işe yarıyor gibi sorular sormasına izin verin. Bu sayede düşünce sistemi biraz daha ilerleyecek ve zeka seviyesinin yükselmesini sağlamış olacaksınız.

Gençlere gelince...

Onları serbest bırakın! Onlar uçup kaçmalı, yaralanmalı, düşmeli, ağlamalı, herşeyi kendileri öğrenmelidirler. Aynı yollardan sizde geçtiniz. Okul çağında ki bir gencin oturup bütün ilgi ve alakasını derslere harcayabileceğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Kaldı ki eğitim öğretim için çıkan yeni kitaplarin pek de öğretici olduğunu söyleyemeyeceğim. Eğer çocuğunuzun gerçekten bir şeyler öğrenmesini istiyorsanız kafesin kapısını açmalısınız. Gezip görmeli ki gördükleri o zaman onu meraklandırır. Doğru kitabı bulur ve bilgi edinmeye başlar. 

Tabi ki demiyorum ki sadece gezsinler. İnsanlar sadece gezerek öğrenemezler fakat, sadece okumak da pek işe yaramaz. Öğrenmek ve ya ne kadar bilgilerin akılda kalmalarını istiyorsanız o kadar çok duyunuzu kullanmalısınız. Çünkü,  ne kadar çok duyunuzu kullanırsanız o kadar öğrenme kapasiteniz artaca ve bilgiyi tamamen kavramış olacaksınız.  Bu dediğim olay, okuduğunuzu yaşamaya benzer. Ağacın ne olduğunu anlatın kör bir insana... Ne kadar dikkatini çekebilirsiniz ? O zaman tutun ellerinden ağacı hissetsin dokunsun her bir köşesine emin olun ki en son ilk anlattıklarınızı dinleyip öğrenmek isteyecektir. Tekrar ve tekrardan... 

 
Toplam blog
: 22
: 807
Kayıt tarihi
: 10.10.12
 
 

Ben kim miyim? Ben, sokakta başı boş yürüyen adamım, karnında bebek pencerede kocasını bekleyen a..