Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Çocuk Yazın kulübü Çocuklar için yazan, çizen ve araştıran herkesi Kulüp çatısı altında görmek istiy

Çocuk Yazın kulübü Çocuklar için yazan, çizen ve araştıran herkesi Kulüp çatısı altında görmek istiy
 

İLETİŞİM: https://www.facebook.com/ÇOCUK-Yazini-Kulubu-1578423199087325/?fref=ts


Çocuk Yazın Kulübü edebiyat ve sanatın toplum yaşamındaki yerinin önemli olduğuna dikkatleri çekerek; edebiyat ve sanatın çocuğun gelişim aşamasındaki olumlu etkilerinin gün ışığına çıkması noktasında çalışmalarına devam ediyor. 
 
Çocuk Yazını Kulübü geçen yıl Sibel Unur Özdemir, Fatma Yangın Ekşioğlu tarafından kurulmuştu. İlerleyen zaman içerisinde kulübe Nur Ersen de katıldı.
 
Kulüp üyeleri çalışmalarına şimdilik ‘Çocuk Yazini Kulübü facebook sayfası’ üzerinden devam etmektedir. Sayfada çocuklara yönelik olarak gerek sanatsal gerek kültürel gerekse edebi ve tarihi bilgiler paylaşılmakla beraber öykülere, şiirlere, karikatürlere, fotoğraflara, bilmecelere, özlü sözlere de yer verilmektedir.
 
Kulüp, bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olacağı gerçeğinin unutulmaması gerektiği, onların ufuklarının açılması, güzel dilimiz Türkçe’mizin doğru ve düzgün kullanılması, kelime dağarcıklarının zenginleştirilmesi, okuma kültürünün geliştirilmesi noktasında sosyal, kültürel ve eğitim bakımından gelişmelerine katkıda bulunmak amacını benimsiyor.
 
Çocuk edebiyatı alanında eser veren yazar, şair ve sanatçıların bünyesine katılmasını hedefleyen Çocuk Yazın Kulübü çocuklar için yazan, çizen ve araştıran herkesi kulüp çatısı altında görmek istiyor. Yazılar editörün onayından geçtikten sonra sayfada paylaşılacaktır. Ayrıca çocuk kalemlerin çalışmalarına da yer verilecektir.
 
Çocuk Yazını Kulübü bu ay itibariyle kitap incelemelerine de başlamıştır. İlk toplantısını 18 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirmiştir.  Sibel Unur Özdemir, Fatma Yangın Ekşioğlu ve Nur Ersen’in katılımıyla gerçekleşen toplantı bir atölye çalışması şeklinde olup çocuk edebiyatı türünde eser veren bir yazarın bir kitabı incelenmiştir. Yararlı ve verimli geçen toplantının en kısa sürede tekrarlanması ve hangi kitabın inceleneceği de kararlaştırılmıştır.
 
Çocuk Yazını Kulübü çocuk edebiyatı alanında yeni projeler geliştirme/gerçekleştirme konusunda da görüşmeler yapmaktadır. İlerleyen süreç içerisinde konunun uzmanlarının da görüşlerinin alınması üzerinde durmakta, konferanslar planlamaktadır. Bunun yanı sıra okullarda söyleşi ve imza günleri düzenleme, çocuklar arası öykü yarışması açma gibi konuları da hayata geçirmeyi istemekte ve gerekli çalışmaları yapmaktadır. 
 
Çocuk Yazın Kulübü’ne çocuk edebiyatına gönül vermiş tüm dostların katkılarını ‘Çocuk Yazini Kulübü facebook sayfasında’ yayınlamak üzere bekliyoruz.
 
İletişim: Çocuk Yazini Kulübü facebook sayfasına özel mesajdan ulaşabilirsiniz.
 
https://www.facebook.com/ÇOCUK-Yazini-Kulubu-1578423199087325/?fref=ts
 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..