Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '15

 
Kategori
Resim
 

Çocukça ve Kadınca

Çocukça ve Kadınca
 

Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi iki sanatçının ortaklaşa düzenlediği bu gün (5 Şubat 2015) açılacak olan cıvıl cıvıl bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Mine Arasan ve Nermin Göktepe.

“ÇOCUKÇA ve KADINCA” başlığı ile açılan sergide çocuk ve kadın dünyasında gezinirken, masal ile gerçek, düş ile hayat yolculuğunda olacağız. Bu sergi bizi umuda yolculuğa çıkaracak, renkler, düşler, izler, izlekler, çocukça, safça, pırıl pırıl bir ütopyaya doğru. Ve en çok bu günlerde ihtiyacımız var iyiye, güzele, samimi coşkuya…

Aşağı Saksonya Eyaleti Parlementosu Koleksiyonuna alınan ilk Türk ressam olan Mine Arasan WHO IS WHO Ansiklopedisine kabul edilmiştir. Sanatçı yıllardır sevgiyi çizmekte insanlara gülümsemeyi anımsatmaktadır. Halen Resim ve Gravür Atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında 10 ödül alan sanatçı bir çok kişisel sergi açtı ve bir çok karma sergiye katıldı. “Hayatı Gülümseten Sanatçı” isimli sanat kataloğu olan Mine Arasan’ın, “Çizgiden Söze” ve “Aşk Yüreğime Dokundu” isimli şiir ve desen kitapları yayınlanmıştır.

Çalışmalarını Bodrum ve İstanbul’daki atölyelerinde sürdüren Nermin Göktepe’nin çeşitli yarışmalarda resimleri sergilemeye değer görülmüştür, çeşitli karma sergilere katılmış ve kişisel sergiler açmıştır.

Tuzla Belediyesi her zaman Sanat Galerisi’nde düzeyli sergilere yer vererek Metropolün merkezinden uzakta da olsa halkın sanatla buluşmasına destek olmaya devam ediyor. Galeri yöneticisi Hülya Dartar Barış’a da burada teşekkür etmek isterim.

Sergi 28 Şubat 2015’e kadar Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..