Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocukla birlikte geçirilen vaktin değeri...

Çocukla birlikte geçirilen vaktin değeri...
 

çınar


Çocukla geçirilen vaktin uzunluğu değil o zaman içerisinde ona ne kadar faydalı olduğumuz daha önemlidir.

Çocuğunuzla zamanınızı paylaşmaktan kaçınmayın. Çocuğun sadece karnının doymasıyla ilgilenmek, beslenmesine dikkat etmek yeterli değildir. Çocuğun zekasının gelişimini sağlamak ileriki yaşamında problemleri kendi başına çözmesini kolaylaştırmak ve hayatın zorluklarıyla başa çıkabilmesini öğretmenin ilk yolu çocuğumuza vakit ayırmak ve bu zamanın önemini ona aşılamaktır. Sadece aynı odada otururmak, aman başına bişey düşmesin diye takip etmek yerine acaba bugün ne öğretsem de çocuğumum gelişimine katkıda bulunabilsem diye düşünmek ve bunu uygulamak daha önemlidir.

Çocuğunuza vakit ayırmak...

Oyun oynamak, ona sevdiği bir masalı okumak, evde yaptığınız herhangi bir işte ona görev vermek, onu nekadar çok sevdiğinizi her gün söylemek, gün içinde neler yaptığını dinlemek, bugün ne yapmak istersin diye sormak.

Anne ve baba'nın çocukla birlikte vakit geçirmesi, çocuğun kendini güvende hissetmesine, özgüveninin gelişmesine, duygusal olarak kendini daha kolay ifade etmesini sağlar.

Çocuklarımızla birlikte geçirdiğimiz her vakit çok değerlidir. Çocuğun, anne ve babasından aldığı sevgi ve bu sevginin getirisi olan mutluluk sayesinde çocuk hayata bir sıfır önde başalar. Çünkü sevgi ve mutluluk ile büyüyen çocuk hayata daha olumlu bakar, insanlara zarar vermez, diğer çocuklara oranla daha merhametli olur ve ileride bu durum onun daha çok saygı duyulan bir birey olmasını sağlar.

Çocuğumla birlikte geçiremediğim her vakit de kendimi mutsuz ve değersiz hissediyorum. Aslında eve girdiğim andan itibaren tüm zamanım tamamen oğluma ait ama bazen ev ile ilgili uğraştım her iş çocuğumdan ayrı geçirdiğim dakikalara sebep olduğu için sinir oluyorum. Yemek yaparken, makinadaki çamaşırları sererken bile aklım hep oğlum da eğer babası evde yok ise Çınar hep yanımda. Oğlumla birlikte geçirdiğim vakit çok kısıtlı olduğu için her işimizi oğlumla beraber yapıyoruz ve yaptığımız her işten de bir oyun çıkarıyoruz. Mesela, ben çamaşır asarken Çınar ya çamışırları çırpıp bana verir ya da çamaşırlığın altına saklanıp saklambaç oynarız. Oyun üzerine oyun yaratırız yani...

Unutmayın!
Yaşarken geçirdiğimiz her vakit çok değerli fakat çocuğumuzla geçirdiğimiz vakit en değerlisi...

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..