Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '16

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Çocuklar için yüzmenin önemi

    Çocuklar için yüzmenin önemi
     

    Yüzmek iyi gelir.


    Yüzme Çocuklar için, spor ve fiziksel aktiviteler içerisinde en iyi spor dallarından biridir. Deneyimli yüzme eğitmenler eşliğinde yüzme kurslarına katılarak ya da özel yüzme dersi larak yüzmeyi öğrenen çocuklar, iyi bir fiziğe, düzgün bir duruşa ve sağlam bir bünyeye sahip olurlar. Diğer sporlara nazaran yüzmeye başlamanın yaşı yoktur. Yüzme sporuna 2 yaşında bir çocuk ya da 80 yaşında bir dede, bir bir nine olarak da başlayabilir ve ömür boyu bu sporu yapabilirsiniz.

    6 yaşından küçük çocuklarda yüzme öğretimi, oyunlar oynayarak, su üstünde durmaya çalışma, doğru nefes alma, atlama gibi küçük hareketlerle sudan korkmadan kendilerine olan güvenlerini kazanmalarını sağlayarak yapılmalıdır. 6 yaşından itibaren yüzme teknikleri öğretilmeye başlanmalıdır. Bu yaşlarda hız yeteneği “fırsat penceresi” denilen belirli yaşlar arasında geliştirilmesi gereken en önemli motor yeteneğinden biridir. Bu fırsat penceresi kızlarda 6 – 8 yaş, erkeklerde 7 – 9 yaş aralıkları arasında açılır ve kapanır. Eğer bu yaşlarda motor becerileri geliştirilemezse ikinci hız penceresi kızlarda 11 – 13 yaş, erkeklerde 13-16 yaşlar arasında tekrar açılır. Bu yaşlardan sonra motor hareketlerini öğrenmek ve geliştirmek çok zordur. Çocukların erken yaşlarda spora başlamaları motor becerilerinin gelişimi ve uzun süreli sporcu gelişimi için çok önemlidir. Antrenmanlara devam eden çocuklar ilerde kendi seçimlerini yaparak elit sporcu olma şansını yakalayabilirler.

    Çocuklar İçin Yüzmenin Faydalarını sıralayacak olursak.

    Yüzmeye başlayan çocuklar su üstünde durmaya başladıkça kendine güvenleri artar ve öz güvenlerini kazanırlar. Çocuklar için kendine güvenmek çok önemlidir.

    Yüzme sporunu yapan çocuklar, iyi bir fiziğe, düzgün bir duruşa ve sağlam bir bünyeye sahip olurlar. Çağımızın çocuk hastalıklarından olan skolyoz ve duruş bozuklukları yüzerek düzeltilebilir.

    Yüzme sporu yapan çocuklarda vücut gelişimi daha sağlıklı olur. Vücuda herhangi bir ağırlık binmediğinde eklemlerde zorlanma olmaz.

    Yüzme sporu yapan çocuklarda obezite riski çok düşüktür.

    Yüzme sporu yapan çocukların el, kol ve bacak koordinasyonları çok iyidir.

    Hiperaktivite ve dikkat eksikliği olan çocuklar yüzme sporu yaparak fazla enerjilerini atabilirler.

    Yüzerek deşarj olan çocuklarda saldırganlık azalır ve daha sakin olurlar.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 254
    Kayıt tarihi
    : 16.08.16
     
     

    2. Kademe Yüzme Antrenörü, Ulusal Tenis Hakemi, Ulusal Yüzme Hakemi, Mimar, Spor Yöneticisi ve Elif..