Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '13

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocuklara ayakkabı bağcığı bağlamayı öğretme

Çocuklara ayakkabı bağcığı bağlamayı öğretme
 

Ayakkabı-bağcığı


Çocuğunuza ayakkabısını bağlamayı öğretmeden, çocuğuzun gelişiminin ince motor becerilerinin yeterli olduğuna emin olun.Çocuğunuza ayakkabı bağcığı bağlamayı öğretirken yönergelerinizi basit ve sade tutun, her basamağı öğrenirken sabırlı olun.Bol bol deneme yapmasına fırsat verin, başarılarını fark edin ve övün.

Çocuğunuza ayakkabı bağcıklarını bağlamayı öğretmeden el becerilerinin bu yönde gelişmesi için buradaki balığın gösterilen yerlerindeki delikleri makas yardımı ile delin.Bir ayakkabı bağcığını delikten geçirin ve bir ucuna düğüm atın.Çocuğunuza bir alttan bir üstten olacak şekilde ipi geçirmesine yardımcı olun.Daha sonra kendi başına yapmasını isteyin.

1.Basamak:

Çocuğunuz ile ilki farklı renkte ayakkabı bağcığı alın.Böylece sağdaki, soldaki yerine renkler belirtmek istediğiniz bağcığı  isimlendirebilirsiniz. Seçtiğini bağcığın normalde kullanılanlardan daha kalın olmasına özen gösterin böylece ayakkabı bağcıklarını daha rahat tutabilir.

2.Basamak

İlk olarak ‘tavşan kulağı’ ile yapılan bağlamayı gösterin.Ayakkabı bağcıkları ile önce bir “X” ve bağcıklar sıkı çekilir.Daha sonra her ayakkabı bağcığından “tavşan kulağını” andıran döngü yapılır.Kulaklar tutularak tekrar bir çarpı “X” yapılır.Çarpının altından bir kulak geçirilir ve bağcıklar birlikte sıkıcı çekilir.

“Tavşan” ayakkabı bağlama yöntemini öğretiyor iseniz her bir adımda bu hikâyeden yararlanabilirsiniz.

Önce bir çapraz yapalım.-Bir tavşan varmış, kulakları çok uzunmuş. Tavşan önce ağacın etrafında dönüp ağacın altındaki delikten geçmiş. Sonra koşarak o delikten çıkmış!57127064_TLAAHHH2

Ayakkabı bağlama ile ilgili ipuclarına ve etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz.

cocuklaringelisimi.com

 
Toplam blog
: 85
: 795
Kayıt tarihi
: 04.02.13
 
 

Uzman Gelişim Psikoloğu Mika Psikoloji'de okul öncesi, okul çağı çocuklarına yönelik psikolojik d..