Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '22

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

ÇOCUKLARIN ANILARI

Sadece kalem, defter, silgi değil aynı zamanda resim yaparken ne düşündüğü. Resimde kullandığı renklerle neyi ifade etmeye çalıştığı daha önemli.

   Renklerin dilini öğrenirken aslında mavi gövdeli bir ağacın gölgesinde dinlenen kırmızı bir aslanın hikâyesini resmederken, nasıl hayal kurabildiği.  Gövdesi mavi olan bir ağacın ve kırmızı bir aslanın çok da ezber bozmadığını anlatan, o hayalini savunan cümleleri daha önemli.

   Çocukların okulda uslu olmaları, derste öğretmenin sorularına güzel cevaplar verebilmesi tabiki de önemli ama bugün okulda iyi vakit geçirdin mi? Derste öğretmenine güzel sorular sorabildin mi?  Diye çocuklarla konuşmak daha önemli.

   Çocukların teneffüs zilinin heyecanı, pek çok soracağı soruları, pek çok sorunun cevaplarını, çok şeyi merak etmeleri, heyecanla anlatacak şeylerinin olması, illa konuşması ve paylaşması ama mutlaka gülmesi. Onunla birlikte vakit geçirirken gülmeyi öğrenmesi daha önemli.

   Çocuklarla güne beraber bir başlangıç yaparken elinden tutarak okula götürmek ya da gideceği yolu ezberletmek de değil. Sen benim çocuğumsun ama artık çocuk değilsin hissini verebilmek daha önemli.

   Oysa okul ilgilenir her çocukla. Dünyaları serer minik beyinlere. Kalem defter silgi de verir. Konu bu değil zaten konu çokça ilgi. Büyüdüğünde okul yıllarını hatırlamakta zorlanmayacağı anıları olsun.

 

 
Toplam blog
: 58
: 264
Kayıt tarihi
: 19.03.17
 
 

Var bi'hayalimiz  ..