Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '09

 
Kategori
Müzik
 

Cohen, bir efsane Türkiye'ye geliyor

Cohen, bir efsane Türkiye'ye geliyor
 

Cohen, bir efsane


Dünya iyice yaşanmaz hale gelirdi şarkılar olmasaydı. Hayata anlam veren ezgiler hangi dilde olursa olsun insanın ayrılmaz bir parçasıdır sanki. Yıllardır beklenilen, gelip gelmeyeceğiyle ilgili neredeyse her yıl dedikodular üretilen Leonard Cohen, nihayet Türkiye'ye geliyor.

Kanada kökenli komple bir sanatçı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Cohen, 2009 Dünya Turnesi kapsamında ağustos ayında İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. Hem de bir değil iki özel konserde.

Müzik dünyasının son 40 yılının en önemli müzisyenlerinden Leonard Cohen, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve BKM işbirliğiyle Dünya Turnesi kapsamında 5 ve 6 Ağustos'ta İstanbul'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak. 74 yaşındaki sanatçı, 26 Nisan'da Kanada'da başladığı 2009 Dünya Turnesi'ne Amerika konserlerinin ardından Avrupa ile devam edecek. Cohen, konserlerinde Suzanne, So Long, Marianne, Bird on a Wire, First We Take Manhattan ve Hallelujah gibi klasikleşmiş şarkılarına da yer veriyor. Yaşam, inanç, güç, yalnızlık gibi konularla iç içe şarkılarıyla hem bir söz yazarı hem şarkıcı olarak adını müzik tarihine yazdıran Cohen 2008 yılında 'Rock and Roll of Fame' e kabul edildi. Cohen konserlerinin bilet satışı ve diğer detaylı bilgiler daha sonra açıklanacak.

Aşağıdaki linklerde hem sanatçı, hem de, rock and hall ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Şimdiden iyi müzik ziyafetleri...

http://www.rockhall.com

http://www.leonardcohen.com/

http://www.dailymotion.com/video/x106s6_leonard-cohen-closing-time_music

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..