Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Çok garip bir yaratık!

Çok garip bir yaratık!
 

http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/12/19/


Bu sözler bana ait değil. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ait.

Bugünkü konuşmasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılımla ilgili değerlendirme yaparken şunları söylemiş:

``Şöyle bir noktaya geldik: İki muhalefet partisi bize karşı. DTP'de o noktaya geldi sonunda. Biz bu işlere karşıyız. Hatta bir kadıncağız var içlerinde -hanımefendilerden özür dileyerek söylüyorum- kahkahalar atarak `açılım bitti' dedi. Çok garip bir yaratık, Allah akıl fikir versin

.Aslında zaman zaman bizler de burada siyasileri Başbakan da dahil olmak üzere eleştiriyoruz. Emine Ayna ve diğer DTP milletvekillerini de en ağır şekilde eleştirip, başbakan yardımcısının söylediği sözleri bile söyleyebiliriz. Ama bizler ne milletvekiliyiz ne de bir bürokratız. Aynı meclis çatısı altında bir Manisa milletvekilinin, Mardin milletvekiline bu şekilde hitap etmesi ne derece doğrudur?

Emine Ayna'nın kim olduğuna bakarsak;

Emine Ayna 1968 doğumlu ortaokul mezunu ve Mardin milletvekili olmadan evvel Adana'da yaşayan bir kişi. Kürt kökenli olmasına rağmen kürtçe bilmeyen buna karşı Kürtçenin kamusal alanda konuşulmasını isteyen bir kişi. Mahir Çayan'la birlikte öldürülen THKO üyelerinden Ömer Ayna'nın kuzeni. Bir taraftan sorunların mecliste çözülmesini isteyen diğer taraftan her fırsatta savaş kışkırtıcılığı yapan biri.

Bülen Arınç ise;

1948 doğumlu Hukuk Fakültesi mezunu. Manisa'da uzun zaman avukatlık yaptıktan sonra 1995 yılında ilk defa Refah Partisi milletvekili olarak meclise giren, bir dönem T.B.M.M başkanlığı yapan ve şu anda Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı. Menemen'de Kubilay'ın öldürülmesi olayının elebaşlarından Derviş Mehmet'in torunu.

Yukarıda sözü edilen iki siyasetçiyi de hiç bir zaman desteklemedim. Sadece bu olayda Bülent Arınç'ın üslubunun bir Başbakan yardımcısına yakıştıramadığımı belirtmek isterim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..