Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

Çok Şey Değiştirecek

Bülent Ersoy, koronavirüs nedeniyle evini dezenfekte etmek için 25 bin lira ödemiş ve eve kapanmış çoğu insan gibi.

Akşam televizyonda bilim insanlarının öngörüsüne göre ülke nufüsünün yüzde 60´ına bu salgının bulaşacağı şeklinde sözlerini dinleyince koronavirüsün ciddiyetini daha fazla anlamaya başladık toplum olarak.

Tıpkı veba salgınına benzeyen ve tüm dünyayı etkisi altına almış olan öldürücü güce sahip koronavirüs´ün insanlık tariihinde yeni bir dönem geliştireceği şeklinde algılanması gerektiğini düşünüyorum.

Koronavirüs, dünyayı küçük bir kasabaya dönüştüren kapitalizm´in sadece dünya tuccarlarına daha çok kapital kazandırdığı ve sade vatandaşı sermaye akışı olarak gördüğü bir düzen olduğunu hatırlatıyor, dahha da hatırlatacağa benziyor aşı bulunana kadar.

Bilim insanları bugün aşı bulunsa  dahi deneme süresinin ortalama bir yıl süreceği şeklinde açıklamaada bulunuyorlar. Bu duruum koronavirüs tedirginliğinin uzun süreceğğini gösteriiyor.

Yaşamıımda yaşamış olduğum olumsuzluklardan bile olumlu tarafını bulmaya çalışan biri olarak koronavirüs´ün tüm dünyaya iyi şeylerin gelişmesine sebep olacağını düşünüyorum.

Bir kere dünya tuccarları mesela önce insanı hasta ederek sonra ilaç satma düşüncesinden vaz geçecek!..

Dünya tuccarları sürekli olarak sadece kendi kazanımlarını düşünmemeye çalışacaklar. Koronavirüs ile birlikte ister istemez bir çok sistem kendiliğinden değişmek zorunda kalacaaktır.

Dünya tuccarlarına bundan büyük ders düşünemiyorum. Tabi ders alırlarsa diyeceğiz ama dünya ülkelerindeki ekonomilerini neredeyse durma noktasınna getirdi koronavirüs.

Öncelikle bir kere düünyadaki savaş karşıtı sivil toplum örgütüne büyük görev düşüyor. Derhal demokratik haklarını kullanarak savaşlarrın sona erdirilmesi hareketine girmelidir. Savaşların son bulması demek, ilk etapta siilah üretiminiin azalltılması ve  süreç içinde  üretimmin durdurrulması demekttir.

Dünyada silah üretimi için ödenen ödenekklerin  insan yaşam kalitesinin yükselttmesine ödeme yapıldığını düşünün hele...

Çok şey değğiştiirecek koronavirüs çok.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..