Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
Dünya
 

Çöl, acı ve kırmızı

Çöl, acı ve kırmızı
 

Yer Irak, üstüne kırmızı bir eşofman giymiş bir genç kız üzerine gelen taşlardan korunmak için kıvanıp duruyor yerlerde. Yaklaşık sekiz dokuz kişi büyük bir kalabalığın gözleri önünde onyedi yaşındaki bir genç kızı linç etmeye çalışıyor. Yıl 2007, suç; Yezidi bir kızın Müslüman bir genci sevmesi, ailesinden habersiz arkadaşlık yapmaları.

Aynı ülkenin diğer tarafında sevgisizliğin bombaları, çocuklar oyun oynarken düşürüveriyor çöl ikliminin alabildiğine zalim davrandığı topraklara küçük bedenleri; yanlarına aldıkları kan kırmızılarıyla. Sarı çöl manzarası hep kırmızıya bulanıyor.

Hiç sevgiye ait örnekler yaşanmıyor bu coğrafyada, bir serap görmek misali farklı kültüre elini uzatmış kırmızı eşofman üstü giymiş adını dahi bilmediğimiz bir genç kız, üstüne gelen taşlara elini siper etmiş, kana doymayan topraklara adak sunar gibi kanını akıtıyor.

Ve bu topraklara demokrasi, sosyal değişim getireceğini söyleyerek giden batı toplumu yerin derinliklerinden gelen bir fosil yakıtın kuyularının önünde ayin yapıyor acırken bir ülkenin her yeri. Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..