Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Columbia – Haas ortak EMBA programı sona erdi

Columbia – Haas ortak EMBA programı sona erdi
 

Columbia - Haas Emba Programı Sona Erdi


 

MBA dünyasında hepimizde şok yaratan bir gelişme oldu. Dünyaca tanınan ve hem MBA hem yöneticiler için düzenlene Executive MBA programlarında ön sıralarda yer alan Columbia ve University of California, Berkeley,  EMBA ortaklığına son verdi. 2002 yılından bu yana uygulanan ve yaklaşık 600 mezun veren EMBA programı  2013 yılından itibaren uygulanmayacak

 

Haas’ın Dekan Yardımcısı Jay Stowsky  bu gelişmenin iki taraf için de şok edici olduğunu vurguluyor.. Columbia Business School Dekan Yardımcısı Amir Ziv ise marketteki değişimlerin bu sonucu getirdiğini iletiyor.

 

Columbia buna karşılık kendi EMBA programını genişletti ve London Business School ve Hong Kong University ile EMBA Global America and Europe programını yapıyor.

 

Haas da 2013 de EMBA programını başlatıyor ama bunun için şu an California Üniversite sisteminden onay bekleme aşamasında.

Mezunlar ve öğrenciler tarafı ise karışık. Yaptığım görüşmelerden anlıyorum ki mezun olan arkadaşlar ve mezun olacak olanlar biraz endişeli. Ama bu iki top okul da bu olayı gayet iyi atlatıyor. Mezunları yine Haas- Columbia çatısı altında toplayacaklar. Halen okuyan öğrencilere de şunu söyleyip rahatlatayım. Son iki dönemi de rahatlıkla okuyup mezun olacaksınız. Ayrıca her şerde bir hayır vardır derler. Bu iki okul da size bazı farklı artılar sunacak. Mesela Haas size executive derslerine ücretsiz girme hakkı verecek. ( Tabii daha önce kayıtlı olanlara)

 

Esas mesele şimdi yani 2012 kabulu alanlara ne olacak? Bu öğrencilere de 3 seçenek sunulacak. 1. Haas’ın Eveening/weekend MBA programına geçebilirsiniz 2. Haas’ın yeni EMBA programına kabulunuzu erteleyebilirsiniz  ya da 3.Columbia New York EMBA programına geçebilirsiniz ( seyahat vs masrafları için de size bir ücret ödenecek)

Bu gelişme sürekli söylemeye çalıştığım noktayı ispatlamış oluyor: Her yıl okullar programlarını gelişen sektöre ve değişen noktalara göre değerlendirmeye almalı ve gerekirse revize etmeli!

Columbia - Haas Emba sona erdi

http://berkeley.columbia.edu/

 

Işıl Tabağ

Vision Strategist

Top Global Education

www.topglobaleducation.com

www.okulariyoruz.biz

 

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..