Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Corona 4

 

Yazı dizimizin Corona 4  başlıklı bu bölümünde,  “Corona virüsü de nereden çıktı?” sorusuna verilen cevapları  toplu olarak değerlendirmeye soyunduk.

Virüs;  genelde dünya, özelde de  Türkiye gündemine oturmaya başladıktan sonra, bunun kaynağının ne olduğuna dair elbette bir çok şey duydunuz.

Misâl, düz bir mantıkla ilk anda şöyle dendi:

Bu virüs,  Çin’in yükselen dünya iktisâdî  gücünü kırmak için  ABD ya da bazı çok uluslu Batı orijinli şirketlerce hayata geçirildi.

Ancak ilerleyen süreçte bu görüş geçerliliğini yitirmeye başladı.

Bir diğer görüşe göre bu virus, laboratuvar ortamında  sunî  olarak üretildi ve dünya nüfusunu azaltmak için bir araç olarak kullanılmaya başlandı.

Böylece dünya nüfusu birkaç yüzmilyon azalacak, siyâseten ve iktisâden  kontrol edilebilir bu kitlenin üzerinde hâkimiyet kurmak daha da kolaylaşacaktı.

Kimilerine göre  dünya genelinde üretilen gıda maddeleri, artan dünya nüfusunun gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyordu.

Yani yine nüfusu azaltmak için ama bu sefer de gıda maddelerinin talebi karşılayamayacak olması sebebiyle  yüzmilyonlarla ifade edilen ve şüphe çekmeyecek toplu bir kıyıma ihtiyaç vardı.

Bir görüşe göre, Corona sonrası dünyada hiçbir şey aynı kalmayacak, siyâsî  ve içtimaî  yâni toplumsal düzenlerde köklü değişiklikler olacaktı

Kimilerine göre  dijitalleşmenin önü açılmaya çalışılıyor, insana dair her şeyin sanal ortamda gerçekleştirilmesi sağlanmaya çalışılıyordu.

Başta alışveriş, eğitim ve kademeli olarak hayatın bir çok alanı.

Bir görüşe göre ise tüm bu kontrollü kaos devam ederken büyük sermaye el değiştiriyordi.

Dünya devi teknoloji şirketleri, oluşacak iktisâdî buhran neticesinde iflas bayrağını çekecek ve mâlûm gizli el bunlara rahatlıkla el koyacaktı.

Kimisine göre tüm bunlar vahşi kapitalizmin bir oyunuydu ve ileri yaşlardaki insanlar sigorta şirketlerine büyük bir yük getiriyordu.

İşte bu mesele kökünden hâlledilmeliydi ve öyle olmalıydı ki  virüs özellikle yaşı ilerlemiş olanları vurmalıydı. Bana göre ise bu bakış açısı acımasız ö j e n i k  zihniyetin bir türü, türeviydi.

Hepsi bu kadar değil elbette.

Küresel ölçekteki bir dünya musîbetini tek bir köşe yazısında genelleştirme güçlüğü karşısında, bu işi tefrika ederek çözmek daha kolay gibi görünüyor.

İşbu sebeple bir sonraki Corona 5 başlıklı yazımızda bugün kaldığımız yerden aynen devam edeceğiz.

Sabrın sonu ile

 

 

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..