Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '20

 
Kategori
Blog
 

COVID19 yasakları ve cezaevi

Yaşadığımız dönemin  (özellikle Nisan – Mayıs aylarının COVID19) kapanma psikolojisini anlamak ve karşılaştırabilmek için cezaevinde 5 yıl yatmış biriyle durumu konuştuğumda halimize şükretmek gerektiğini anladım.

Empati yapabilmek için; 12 m2 bir oda, 4 m2 banyo ve 6 m2 asma kattan oluşan bir alanda öncesinde tanışmadığınız biriyle günlerinizi haftalarınızı aylarınızı yıllarınızı geçirmek zorunda kaldığınızı, sabah - akşam yarımşar saat olmak üzere günde bir saat dar aralıkta olta atarak havalanmaya hareketlenmeye çalıştığınızı anlamaya çalışın.

Birde COVID19 kapanmalarında evinizde yatak odası, salon, mutfak psikolojilerini ayrıca varsa WC ile banyonun ayrı hallerini yaşamanın özgürlüğünü karşılaştırın.  

Hani evinizi paylaştığınızla daraldığınızda ayrı bölümlere çekilebilme hatta ayrı TV lerden istediğiniz programı izleme lüksünü hatta tenha bir bölgedeyseniz günde bir iki defa fırına gidiyorum özgürlüğünü de düşünerek ceza evinde yatanları anlayalım ve halimize şükredelim.

Blog yazmak gibi zihinsel bir hobiniz varsa ilave şükr etmek gerek 

Ayrıca fırsat buldukça yaptığım sahil yürüyüşlerimde farklı bir yaşam tarzını dinlemek için çayı seyyarlardan içmeyi tercih ederim. Dün akşam tezgâh malzemelerini market arabasıyla getirip semaverinde demlediği çayı satana selam verip oturdum, çay istedim ve sohbete başladık.

Tezgâhını sahile nasıl getirdiğini sordum, ticari bir kamyonetin şoförü olduğunu akşamları onunla sahile gelme izninin olduğunu anlattı, işler nasıl diye sorduğumda VİRÜS bizi de vurdu, eskiden masraflar dışında net 100 TL kalıyordu şimdi 50 tl kaldığında şükür ediyoruz, deyince durumun vahameti daha iyi anlaşılıyordu.

Ayrılırken 5 TL verip yürümeye başladığımda bey paranın üstünü unuttunuz deyince kalsın dedim, hayır kabul etmem BELTUR da 3 TL dir fazlası haksızlık olur deyince yetinmenin ne demek olduğunu öğrettiğinin farkında değildi.  

HEP DAHA ZORDAKİLERİ DÜŞÜNEREK HALİMİZE ŞÜKÜR EDİP HERKES İÇİN DAHA İYİSİNİ İSTEYELİM.

Kadri KANPAK

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..