Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '10

 
Kategori
Kentleşme
 

Çözüm üretmek yerine, çözümsüzlük üretiyorlar

Çözüm üretmek yerine, çözümsüzlük üretiyorlar
 

Google`dan aldim


Park sorunu gittikce icinden cikilamaz duruma geliyor. Belediye baskanlarinin makam araclari oldugu icin onlar bu konuya cozum bulmak yerine, insaat yapan sahis ya da firmalardan, binanin icinde barindiracagi insan sayisina gore park yeri yapma mecburiyeti koymak yerine, belediyece her arac icin belirlenen park maliyet bedelini binanin buyuklugune gore tespit edilerek, bedelinin belediyeye yatirilmasi tesvik ediliyor. Belediyenin park yeri sorununu cozecegi amaciyla bu paralarin toplandigi soyleniyor. Yapilan isin ne teknik acidan ne de mantikla uzaktan yakindan ilgisi yok. Belediye baskaninin bir sonraki secimde o koltukta oturuyor olmasi durumunda kimsenin yakasina yapisarak nerede park yeri yapmak icin topladiginiz paralarla sozunu verdiginiz park yeri diye sormayacagini cok iyi biliyor. Eger tekrar secilmemis ise zaten boyle bir sorunu yok, belediye baskanligi donemin elde ettigi imkanlarla zaten park sorunu gibi bir derdi yok. Sehir merkezleri, isyerlerinin yogun oldugu yerlerde park yeri kabus hale geliyor. Park sorunu ile birlikte bazi uyaniklara yeni is imkanlari olusuyor. Belediyenin sorumlu oldugu bolgelerde park yeri mafyasi, ya da sahislar kendilerince belirli yerleri sahipleniyorlar. Bunlarla mucadele etmek sahislarin isi degil, durup dururken insanlarin baslarina is almasi an meselesi. Hele bayansaniz rezil olmaniz soz konusu. Yerlesim merkezlerinin altinta metro sistemi olsa alternetifiniz olur, cok gerekli olmadikca aracinizi kullanmazsiniz. Su anda yapilacak bir sey, uretilecek bir cozum gozukmuyor. Tavsiyem belediye baskanlarinin, belediyenin kasasindan olmak uzere bir haftaligina gelismis ulkelerin baskentlerine giderek, cevreyi biraz incelemeleri ve kendi uygulamalari ile karsilastirmalari. Umarim faydasi olacaktir.

Bir de makam koltuklarina park yapipta uzun sure aracini o koltuktan kaldirmayan sahislar sorunu var o konuya baska bir yazida deginiriz.

Benim park sorunu gibi bir derdim yok ama, yine de konuyu gundeme getireyim dedim.Her ne kadar umutsuz vaka gibi gorunse de. Belki birilerinin dikkatini cekmeyi basaririm.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...