Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '18

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Kurulan İlk Hükümet: 1.Recep Tayyib Erdoğan Hükümeti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Kurulan İlk Hükümet: 1.Recep Tayyib Erdoğan Hükümeti
 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kurulan hükümet ülkemizi yönetmektedir.
 
Yeni sisteme göre kurulan hükümet güven oyuna ihtiyaç duymadan görevini yürütmektedir. 
Cumhurbaşkanı kabineyi istediği kişilerden oluşturabiliyor. Kabine milletvekillerinden veya milletvekili olmayanlardan seçilip, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak işbaşına getiriliyor.
 
Kurulan hükümet bir program hazırlayarak,program doğrultusunda  görevini yürütüyor.
Hükümet 100 günlük bir programla halkımızın karşsına çıktı. Program gereği icraatlar bir bir yerine getiriliyor.
 
Özellikle ekonomik krizin önüne geçebilmek için bir dizi faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Yeni sistemin ilk hükümeti olan 1.Recep Tayyip ERDOĞAN hükümeti için acizane bazı önerilerim olacaktır.
 
Bu önerilerimin bir çoğu belki programda göz önüne alınmıştır. Yine de bir kısım önerilerimi sıralamak istiyorum. Önerilerimizin şimdi ve daha sonrasında da dikkate alınması bizi mutlu edeceğini ,milletimiz ve memleketimiz için faydalı olacağını düşünmekteyim.
 
1-Son yıllarda başarılı bir şekilde yürütülen terörle mücadeleye hız kesmeden devam etmek hükümetin olmazsa olmazı olmalıdır. Ülkemizin ve milletimizin güven ve huzurunu sağlamak hükümetin birinci görevidir. Bunun için hükümetimiz  terörle mücadeleyi,bölücü  ve yıkıcı faaliyetlerle ,paralel yapılarla, bölücü örgütlerle  ve özellikle PKK , FETÖ gibi terör örgütleriyle  mücadele  kararlı bir şekilde yürütülmelidir.
 
2-Hükümet seçim meydanlarında ve TV ekranlarında vermiş olduğu vaadleri,yapacağı projeleri ve faaliyetleri  plan dahilinde programa almalıdır.
 
3-Hükümetin  yanında olan, devletin ve milletin yararına olan her  adımı destekleyen  MHP’nin seçim meydanlarında dile getirdiği şeyleri de gözönüne alarak  program hazırlanmalıdır.
 
4-İktidarın dışında yani AKP ve MHP’nin dışındaki muhalefet partilerinin hepsinin  seçim propogandasında dile getirdikleri eleştiri ve halka verdikleri vaadler ve  yapacakları faaliyetlerin değerlendirilmesi uygun olur.
 
5-Ve yine muhalefet partilerinin AKP hükümetlerini ve AKP genel başkanı olarak Recep Tayyip ERDOĞAN’ ı eleştirdikleri noktaları yapıcı olarak değerlendirerek varsa hata ve eksikliklerin belirlenmesi,kurulacak hükümetlerde bunların göz önüne alınması. Böylelikle ileriki seçimlerde de aynı eleştirilere açık kapı bırakılmış olmaz.
 
6- Milletvekilleriyle ve tüm partilerin yetkilileriyle bilgi ve görüş alış verişi yoluna gidilerek hükümet faaliyetlerine yön verilmelidir. Bu şekilde çoğulcu bir anlayış geliştirilerek toplumsal huzurun sağlanmasına katkı verilmiş olur.
 
7-Zaman zaman  hükümetin yapacağı reform ve faaliyetlerle ilgili anketler  hazırlanarak halkın görüş ve kanaatine başvurulmalıdır. Böylelikle halkımıza  verilen değer  ile özgüven artışı sağlanmış olur.
 
8-Yerel yönetimler kanalıyla halkın sorunları araştırılarak çözüm yolları bulunabilir.
 
9-Sendika,kuruluş odalar ve diğer özel kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır.
 
10-Üniversitelerden,bilimsel kuruluşlardan ,bilimsel araştırmalardan,bilim adamlarından, düşünürlerden ,sanatçılardan, yazarlardan vs. yararlanılmalıdır.
 
11-Hükümet herhangi bir uygulamayı başlatmadan önce empatiyi  çok iyi bir şekilde yapmalı ve sonrasında harekete geçmelidir.
 
12- Yapılan bir icraat ve uygulamadan  çoğunluğun bir memnuniyetsizliği söz konusuysa, acilen değerlendirme yapılarak uygulama yeniden  ele alınmalıdır.
 
13-Yönetim içinde bulunanların üzerlerinde büyük bir yük olduğu bilinmelidir. Bu yük “emanettir”, emeneti iyi korumalı,özellikle kul hakkına riayet edilmelidir. 
 
14-Tüm yetkililer kamu harcamalarında titiz davranmalıdırlar. İsrafa ve gereksiz harcamalara hiçbir zaman yer verilmemelidir.
 
15-Yapılan tüm atamalar ve görevlendirmelerde liyakata uyulmalıdır. İş ehline verilmelidir. Yönetimte politik ve menfaat ilişkileri güdülmemelidir. Herkes eşit olarak hesap verebilmelidir ve sorumluluk sahibi olmalıdır.
 
Daha bir çok şey sunulabilir,önemli olan güzele doğru ilerlemektir. 
Hükümetimiz, memleketimiz ve milletimiz için en güzeli yapacağına inancımız tamdır. 
Bizi çökertmek isteyen başta  ABD ve diğer güçler asla başaramayacaktır.
Biz bir oldukça bizi kimse çökertemez.
Tüm milletimiz birlikteyiz,bizi kimse zayıflatamaz.
Devlet,millet,ordu el ele daha mutlu  günlere...
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..