Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Bayramlar
 

Cumhuriyet SEN'inle anlamlı ışık ışık...

Cumhuriyet SEN'inle anlamlı ışık ışık...
 

Atatürk ve Çocuk.


Kalpler bugün  ANITKABİR’de atıyor. Güneş, dalgalandı ışıkları ile Ulus meydanında, hatıralarına. Ulus kalbinin attığı yer, Mustafa Kemal Paşa’m.

O günler Ankara bir karışık, yurdun işgal içinde idi, kurtardın. Uyumadın. Paşalar sofrada Sen’inle iken, vakit gece yarısını geçmişti.

İsmet Paşa’yı alıkoydun. Gece yarısı Latife ne olduğunu anlayamadı.  CUMHURİYET’di adı, aydınlığın, gelecek güzel günlerin.

CUMHURİYET’i görmüştün ufuklarda. Yeni bir ışık doğuyor, ülkenin üstüne, beyaz bulutlar, masmavi gözlerin. Gönüllere taht kuracaktı… Ne çok heyecan vardı, vakit gece yarısını geçerken.

Yarın Mecliste CUMHURİYET açıklanacaktı. Düşündü durdu Mustafa Kemal Paşa  , çalıştı, uyumadı, o gece. Düşündü, gelecek güzel günlere inandı…

Tarihi bir bina, bu yer. Tam Ankara’nın kalbi ULUS. Her Ankara’ya gidenin bu yeri gezip görmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yerde ülkenin kurtuluşuna imza attılar, Paşalar. Ne çok duygulanırsınız, bahçesine girerken, hemen içeriye Meclis’e girmeyi ve o günlere tanıklık eden o ahşap kaplamalı meclis salonunu görmek için heyecan duyarsınız…

Kolay mı duygular, o yerde büyük bir heyecan yaşandı… Bu heyecan CUMHURİYET . Cumhuriyet ışığı ile aydınlandı, Meclis.

Mustafa Kemal Paşa  Cumhuriyetin ışığı ile dalga dalga heyecanlanmakta ve  açıklamaktaydı, yeni bir CUMHURİYET kuruluyordu.

Sevinçle birlikte alkışlar yükseldi, salonun sarkan gaz lambalı odasından, okul sıralarında geçen 29 Ekim 1923 günü. Teneke soba ile ısıtılıyordu, bu tarihi yer.

Mustafa Kemal Paşa’nın çalışma odası. Çalışmalarını sürdürdüğü odadır, içeriye girerken hemen ilk sağ tarafta ki oda.

Meclis Salonu, ortada.

İşte bu yerden yükseldi sesler, alkışlar, ışıklar ülkeye ve dünyaya.

Bağımsız ve  özgür bir Türkiye Cumhuriyeti.

Ve, pek çok kararların alındığı, alkışlandığı  ULUS ve tarihi meclis binası… Işık ışık donatıldı mı bugün?

Bugün kalpler Sen’inle Ata’m ve daima. Gösterdiğin hedefte, durmadan izinde yürümek Ata’m. Sen’i anıyor ve arıyorum, her günün ve 29 Ekim 1923 tarihinin, aziz hatıralarında.

Sen’i okuyorum, her günün anısına… Kutlu olsun 29 Ekim. Kutlu olsun Cumhuriyet. Cumhuriyet gelecek güzel günler, inançlar, sevinçler, özgürlük demek.

Çocuklar Sen’inle anlamlı. Çocuklar Sen’inle güzel Ata’m. Çocuklar, fikirlerini dinlediğin o çocuklar bugün ve daima hep Cumhuriyet ışığı ile gülümseyecekler…

Bugün  aziz hatırana şiirler okudular,Sen’i andılar çocuklar. Cumhuriyet için şarkılar söylediler. Öyle şendiler ki…. Fikirlerini dinlediğin rengarenk çocuklar… Balonlar gibi uçuştular. Dalga dalga sesleri yükseldi…  Sen’i anlatan piyeslerle, bugün çok mutluydu, çocuklar, gözleri pırıl pırıl.CUMHURİYET ışık ışık Sen’inle…

Cumhuriyet bizlerden çok şey bekliyor… O’nu saracak bizleriz, gelecek güzel günlere taşıyacak bizleriz….

YAŞASIN  CUMHURİYET. Ruhun şad olsun,  MUSTAFA KEMAL PAŞA’MCumhuriyet SEN’inle anlamlı ışık ışık…

Masmavi gözlerinde yükseliyor, CUMHURİYET….

Kutlu olsun … 

 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..