Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '09

     
    Kategori
    Güncel
     

    Cumhuriyet ve biz

    Cumhuriyet ve biz
     

    zaferler kazandık...


    Cumhuriyet, özgürlük... Bu kelimeler bir halk, bir millet için çok önemlidir. Fakat bu kelimeler millete sadece söz olarak söyleniyorsa o milletin özellikle de siyasi yaşam içerisinde bulunan kesimin ve tabikide halkın bunu düşünmesi gerekir. Cumhuriyetin bu yüzden kurulduğunu unutmamak gerekmektedir.

    Cumhuriyet; eşitliği emrediyordu, özgürlüğü simgeliyordu. Atatürk o zor zamanlarda demokrasiyi ve beraberinde getirdiği eşitliği sağlamak için getirdi Cumhuriyeti. Halkın bölünmesi engellemek için...

    Cumhuriyet yerine belkide sömürgeleştirilmiş bir topluluk olmaktan öteye gidemeyecektik ve tarihin tozlu sayfaların da şimdi anlatılan destanlar, onurlu zaferler yerine nasıl yok edildiğimizi okuyacaktık... Atatürk işte bu destanları bunları hak eden halkla beraber yaptı. Aslında halkın istediğini onlara hediye etmiş oldu... Halkın istediğini dile getirerek tüm dünyaya gösterdi... Çünkü halk adeta kükreyerek gösterdi özgürlüğü nasıl istediğini ve zaferler kazanarak kanıtladı hak ettiğini.

    Cumhuriyeti tamda bu yüzden önmesiyoruz. Kısacası atalarımız biz torunlarını bugünlere geitrmek için kendilerin vazgeçtiler... Evet biz zorluklarla doğduk, yaşadık ve cumhuriyeti bizde kendimizden vazgeçerek koruruz.

    Çağdaş, bağımsız Türk Cumhuriyeti için... Ne mutlu Türküm diye...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 411
    Kayıt tarihi
    : 22.10.09
     
     

    Yazmayı seviyorum. 23/06/98 Sakarya doğumluyum. Yenikent ilköğretim okulunda okuyorum 6. sınıf öğren..