Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhuriyeti bitirme

Cumhuriyeti bitirme
 

Yıkılmadık ne kaldı? CUMHURİYET ve CUMHURİYET HALK PARTİSİ. Bir çoğunun, derdi bu. Çok uğraşıyorlar, ama yıkılmıyor, yıkamazlar. İkisi de Atatürk ün eseri. Dikkat edilirse, ikisine de, dolaylı yoldan ve maksatlı saldırı var. Önce, Türbanı soktular, sonra, eğitim camiasında, büyük bir kadrolaşmaya gittiler. Sonra, yargıyı gözden düşürmenin yollarına baktılar. Cumhuriyete sahip çıkan, yazarlar, öğretim görevlileri, gazeteciler, neyle suçlandıklarını bilmeden içeri atıldı. TSK nın da peşindeler. Cumhuriyetin bekçisi olan ve olmaya devam edeceğini, her fırsatta yineleyen, TSK, Kapı kulu, yapılmaya çalışılıyor. AKP ve Fethullah Güleni, bitirme planının belgeleri, birden bire ortaya atıldı. Kamu oyu bunlarla meşgul edildi. Belgenin sahte olduğu anlaşıldı. Aradan uzun bir zaman geçti. Islak imzalı belge bulundu. TSK nın bir subayı. Belgeyi bunca zaman saklamış, sonra, savcılığa postalamış. Savcılık, gereğini yapmak yerine, önce olayı basına sızdırmış. Bu kez, daha üst rütbeliler ve komutanlar suçlanıyor Olay, önce basında tartışılacak, kanaat oluşturulacak, yargı, sonra devreye girecek. Tüm bu olanlara, Atatürk ü ve Cumhuriyeti bitirme planları diyebilir miyiz. .Islak imza aramamıza gerek var mı?

Hedefteki CHP ye gelince: CHP cumhuriyetin ve laikliğin, teminatıdır. CHP yi yıkmadan, bunları yıkamazsınız. Partiyi, politik yönden bitiremezler, Hukuk yolu ile, hiç olmaz. Mali yön, denemede. AKP nin elindeki, en korkutucu güç Maliye. Maliye, bu güne kadar kaç şirketi çökertti? Kaç şirket, TMSF nin eline geçti? TMSF, bunları kimlere sattı? Başta, Doğan Yayıncılık AŞ olmak üzere, daha kaç şirket çökertilecek? Kimlere gidecek. Bunları yazan, irdeleyen, sonuca ulaşan, basın yok. Basın Yayın kuruluşları, Maliye öcüsü tarafından sindirildi. Basın özgürlüğü diye bir olgu kalmadı. CHP de mali usulsüzlük yaptığı ve paraları, sahte belgelerle harcadığı için yargıda. Suç sabit görülürse, kapatma davası açılabilir.

AKP yi ve Güleni bitirme planında, hiçbir oluşum, girişim ve teşebbüs yok. Ortada sadece, sahtemi, gerçek mi, olduğu belli olmayan, belge var. Öte yanda, Cumhuriyet, Cumhuriyet Halk Partisini ve Laikliği, bitirebilecek, her türlü girişim var.

Kim suçlu? Baykal mı? Baykal a yüklenerek, CHP yi muhalefette bırakanların, asıl hedefi, CHP dir. Tepki almamak için, doğrudan CHP diyemediklerinden. CHP, lider partisi değildir. Bu gün Baykal, yarın başka biri, CHP hep var olacaktır. Diğerlerine bir bakın. Lider gidince, parti de gidiyor.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..