Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Çuvalcı generalin yine başımıza geçireceği çuvallar var

Çuvalcı generalin yine başımıza geçireceği çuvallar var
 

“Süleymaniye'de, Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayının sorumlusu olarak tanınan, Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General Raymond Odierno, Ankara'ya geldi.”

Ben T.C.’nin yöneticisi olsam bu adamı TC sınırlarından içeri sokmazdım. Tabi bunu yapabilmek için cesaret ve yürek lazımdır. Konumuz bu değil tabi ki.

Adamı muhatap alanlara bakalım şimdi de : “ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin komutanı General Ray Odierno ve beraberindeki heyet önce, İçişleri Bakanı Atalay'ı ziyaret etti.

Odierno'yu makamında kabul eden Atalay, bir süre görüştükten sonra konuk komutan ile heyetler arası toplantıya geçti. Toplantıda, PKK terör örgütünün faaliyetlerine son verilmesi başta olmak üzere ''Üçlü Mekanizma'' görüşme kapsamındaki konuların ele alınacağı öğrenildi.

Odierno, bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la da görüşecek. Odierno yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ABD'nin güçlü bir müttefiki olduğunu ve terörizmle mücadelede, birlikte çalışma taahhütlerinin devam ettiğini kaydetti.

PKK'nın gerçekleştirdiği terörist eylemleri şiddetle kınadığını belirten Amerikalı general, "ABD, terörizmle mücadelede ve Türk vatandaşlarını korumada, Türkiye'nin yanındadır" dedi.

Odierno, terörle mücadele konusunda, geniş kapsamlı çözümler üzerine konuşmayı umduğunu vurguladı. Görüşmelerde, önemli bir gündem maddesini, Mahmur Kampı'nın boşaltılması konusunun oluşturması bekleniyor. “

Dostlarım işin aslı bambaşkadır. Bu adamın Türkiye’ye geliş nedeni mahmur kampı/ terörizm/ üçlü mekanizma falan değildir. İşin aslı ABD’nin yeni hedefleri gereği 20-25.000 kişilik ABD askerinin K.Irak’a yerleşecek olması ve bunun devamında ortaya çıkabilecek sorunlar için görüş alışverişidir.

K.Irak’a yerleşecek ABD askerinin İran, ABD yönetiminde kurulacak Kürt devleti ve terörün geleceği açısından sonuçları olacağı kesindir. Ben hislerimde yanılmam garip şeyler oluyor.

Haritaya bakınca K.Irak - Ermenistan- Azerbeycan- Afganistan İran’ın komşularıdır. 11 Eylül’den beri ABD operasyonlarını ve işgallerini ve onun güdümündeki ülkemizdeki açılımları üst üste koyarsak sanki savaş yaklaştı gibi izlenimi veriyor.

ABD’nin stratejisi şudur : Orta Asya’ya ulaşmanın üzerindeki tüm engeller kaldırılacak ve Türkiye’den başlayarak enerji hatlarının güvenliği ve hakimiyeti Çin’e kadar uzanacaktır. Dünyanın geleceğinde Çin en etkin ülke olacağına göre abluka altına alınmalı, Çin’in üretici dinamiklerinin ihtiyacı enerji olacağına enerji bizim kontrolümüzde olursa Çin de bizim kontrolümüzde olacaktır.

Önceki yazımdaki herkesin bildiği geleceğin 7 ülkesini saymıştım. Bunlardan Çin, Hindistan, Tayland, Türkiye, Rusya ve G.Kore bu bölgededir.

Bu bölgeye ilişkin ABD stratejileri olması normal değil mi sizce?

AYHAN PALAZOĞLU- 09.02.2010

 
Toplam blog
: 105
: 3914
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

İ. Ü. İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1989 mezunuyum. 1993'ten beri uluslararası fındık ..