Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '16

 
Kategori
Siyaset
 

Dabeye karşı birlik olma günü

Yüzlerce kişinin öldürüldüğü, binlerce kişinin yaralandığı, ülkenin toplumsal dokusunda izleri silinemeyecek kadar büyük yaralar açan. Ülke’mizin toplumsal, ekonomik ve siyasal yaşantısında derin izler bırakan Darbe girişimini kınıyorum.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristler tarafından kalkışılan darbe girişimi sonrası bütün Türkiye Cumhuriyeti halkı ve sivil toplum kuruluşları da bir araya gelerek tepkilerini dile getirmelidir ve demokrasiye olan bağlılıklarını Türkiye ye olan bağlılıklarını ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara göstermeliyiz.

Güzel ülkemizin geçtiğimiz günlerde tanık olduğu, kâbus gibi kanlı bir askerî darbe girişimi canları pahasına birbirine kenetlenen halkımızca ve Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımızın çağrılarıyla önlenmiştir.

Bu, çatışmalar neticesinde pek çok masum vatandaşımız yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmış ve yine sakat kalınmıştır.

Darbeler dönemini bilmiyor olsam da. Sekiz (8) yıldır engelli olup, Zayıf ve güçsüz bir bedene sahip olsam da, birçoğumuz gibi bombaların, tank, top ve tüfeklerin karşısında duramasam da, yaşanan ihanetler, nankörlükler kabullenilir değil.
Bu mecburi durumumdan ötürü, Sokaklarda bende onların yanında olamasam da bu gönlümün ve dualarımın o vatan sevdalılarıyla olmasına engel değildir.

Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim  aşatılan o korku ülkemizin demokrasi tarihinde utanç ve hüzün lekesi olarak kalacak ve anılacaktır.

15 Temmuz 2016 günü  sonu nereye gideceği belli olmayan bir uzun gece yaşanmış. Camilerimizden birbiri ardına, yükselen sela seslerini ve Sokaklar da yetkililerden alınan talimatlarla koşuşturulurken o kâbus gibi gece de ülkemizin üstün gelmesi için edilen duaları hiç unutmayacağım.

Bunun içindir ki, hep savunduğum gibi hak adalet neredeyse orada olunmalı. Parti gözetmeksizin dil mezhep gözetmeksizin bu VATAN hepimizinse Darbe’lerin kimseye faydası olmaz diyerek.

Bizim için tek bir ülke, tek bir bayrak var olduğunu bilerek. Birlik olalım
Ülkemize, Bayrağımıza sahip olalım.

Yanlışın neresinden dönsek faydasını görürüz diyorsak. Ki böyledir.  Şimdiye kadar kamu kurumlarındaki bazı makamları haksızca işgal eden faydası olmayan birilerinin torpilleriyle yer işgal edenlerle, Fetö TERÖR mensupları ile bunları koruyup kollayan, iyi not verip derece ve kademe ilerlemesini sağlayan bazı yöneticilere de hesap sorulmalı. Nerde hain ve insanlık dışı muamele edenler varsa, adam kayıran torpil yapan varsa yediği haklar geri alınmalıdır.

Cumhuriyetimizi,ulusal egemenliğimizi vedemokrasimizi tehlikeye sokmak isteyen herkese, her zümreye karşı birlik ve beraberliğin olduğunu defalarca gösteren bir ülke olduğumuzu bütüngücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan edelim.

Bunun gibi olayları bir daha yaşamamak ümidi ile tüm halkımıza başsağlığı dilerken; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.                                  

Aysel Oturak

 
Toplam blog
: 34
: 158
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba güzel insan, buda benim youtube kanalım abone olursan kanal seninle güzellecek. Eğer kanalı..