Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '16

 
Kategori
Rüyalar
 

Dağ başını duman almış, uyuyalım arkadaşlar…

Dağ başını duman almış, uyuyalım arkadaşlar…
 

bobiler.org


Dün gece rüyamda bir devlet büyüğümüzü gördüm.  Ne tesadüf? Kendisi de bana kendi gördüğü rüyasını anlatıyordu. Aklımda kaldığı kadarıyla anlattıklarını aşağıda paylaşıyorum.

1.       Yeni Anayasa sürecinde Cumhuriyetin temel ve değişmez ilkelerinin yeniden yapımı, başta laikliğin temel dayanağı olan 24 madde olmak üzere laikliğe atıf yapan maddeler değiştirilecek.

2.       Vatandaşlık tanımının yeniden yapılması, ülkenin gevşek bir İslami Türk-Kürt federasyonuna dönüştürülmesi, paketin ana konusunu oluşturacak. Anayasa değişikliği içinde başkanlık rejimine geçilecek. Başkana her türlü konuda karar alıp uygulama yetkisi verilecek. İslami amaçları olmayan siyasi parti kurulmayacak.

3.        Bugünkü ordu yapısı tamamen değişecek, yeni düzen ve küresel amaçlara uygun yeni bir ordu kurulacak. Yargıda büyük reformlara girişilecek. Dini kural ve esaslar sosyal esaslara üstün kabul edilecek.

4.       Bütün okullarda türban serbest bırakılacak. Başını açana bir şey denilmeyecek. Ancak kapatmanın dini bir zorunluluk olduğu vurgulanarak ikna yöntemi uygulanacak. Bütün kamu kurumlarında kadınların başını kapatması istenecek. Kapatmayanlar önce ikna edilmeye çalışılacak, yine de kapatmıyorsa kamusal alan dışındaki işlere gönderilecek. Kamusal alanda kadınların başını açması ve genel ahlaka ve İslami kurallara uygun olmayan tarzda giysi ile dolaşmaları yasaklanacak. Uymayanlara önce para, sonra hapis cezası öngörülecek.

5.       Ülke çapında bütün içkili mekanlar dönüştürülecek, Uymayanlar kapatılacak. İçki satanlara ağır cezalar getirilecek. Kamu çalışma saatleri dini ibaret ve saatlere göre düzenlenecek.

6.       Cuma yine çalışma günü olacak, ancak Cuma namazı dolayısıyla 2 saat tatil ilan edilecek. İş yerlerinde vakit namazı kılınması özendirilecek. Namaz kılan personele gereken özen gösterilecek.  Ülkeye gelen yabancılar da kurallara uyacak. Ancak turizm merkezlerinde belirlenen sınırlar içinde her şey serbest olacak.

7.       Atatürk’ün resmi tüm resmi dairelerden kaldırılacak. Anıtkabir müzeye dönüştürülecek. Anıtkabir bahçesi ve Atatürk Orman Çiftliği merkezi kurulması için imara açılacak.

8.       Açık alandaki heykeller kaldırılacak. Bütün resmi daireler ve okullara Cumhurbaşkanı ile din büyükleri ve üstatların fotoğrafları asılacak.

9.       İslam ülkeleriyle çok yoğun bir işbirliğine gidilecek. Dış politikada ABD strateji ortaklık daha ileri düzeylere götürülecek. ABD’ye stratejik amaçlı her türlü kolaylık sağlanacak.

10.   Kadınların çalışma yaşamına girmesini zorlayan koşullar uzun vadede düzeltilecek.

11.   Kadın çalışmaya gerek kalmadan devletten maaş alacak. Böylece ortaya çıkan iş boşluğu erkekler tarafından doldurulacak, büyük bir istihdam yaratılmış olacak. Kadınlar yalnız hemcinslerinin bulunduğu yerlerde özel izinle çalışabilecek.

12.   Kız çocuklar, okula gönderilmeye gerek olmadan evde uzaktan eğitim görecek. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına iş sağlanacak, onlar da okula gitmeden iş yaşamına girebilecek, uzaktan eğitimle yetiştirilecek.

13.   Eğlence yerleri meskun mahallin dışına çıkarılacak ve belirtilen kurallara bağlanacak.

14.   Okullar cemaat ya da özel sektöre devredilecek. Kuran’ı Kerim öğrenilmesi zorunlu olacak. İlkokul birden itibaren zorunlu Arapça dersleri konulacak. İlkokul bitiğinde Arapça öğrenilmesi sağlanacak.

15.   Ülkenin bütün kaynak ve zenginlikleri küresel dostların kullanımına ve yatırımına açılacak. Böylece işsize iş sağlanacak. Yeni sermayeye geniş alanlar yaratılmış olacak.

16.   Yeni düzenlemeye karşı çıkanlar hakkında adli takibat yapılacak. Gösteriler en sert biçimde cezalandırılacak.

Lütfen yukarıdaki saydıklarımı önümüzdeki günlerde kalem kalem takip edin bakalım.  Devlet büyüğümüzün  rüyamda anlattıkları gerçekleşecek mi?

NOT: Cezaevindeki gazeteciler aklıma gelince son anda devlet büyüğümüzün adını ve yüzünü sansürlemek zorunda kaldım.

   

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..