Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Dağ başını duman almış

04.02.2008 15:48:02

Tehlikeli yürüyüş başladı

DTP'liler terör örgütüne yönelik operasyonların durdurulması için Diyarbakır'da...

04.02.2008 14:08

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması için otobüslerle Diyarbakır'a hareket etti. Diyarbakır'da diğer DTP'lilerle buluşacak grup, oradan da Küpeli Dağı'na yürüyüşe geçecek. DTP'lileri Diyarbakır'a götürecek otobüslerden birinin muayenesi olmadığı için polis tarafından hareket etmesine izin verilmeyince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yolcuların başka bir minibüse aktarılması ile gerginlik son buldu.

PKK'ya yönelik operasyonlara son verilmesini isteyen aralarında DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Filiz Koçali de bulunduğu grup, Dolapdere Caddesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Önünde toplandı. DTP'liler burada basın açıklaması yaptı. Operasyonlara son verilmesini isteyen DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, asıl açıklamayı Diyarbakır'da toplandıktan sonra yapacaklarını söyledi.

DTP'liler daha sonra kendilerini Diyarbakır'a götürecek otobüslere bindi. Emniyet yetkilileri muayenesinin eksik olduğunu belirledikleri Can Batman Barış Turizm'e ait 21 CC 643 plakalı otobüsün hareket etmesine izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. DTP'lileri taşıyan diğer otobüsler Diyarbakır'a doğru hareket ederken, muayenesi eksik olan otobüs ise yolcuları ile beklemeye devam etti. Bir süre otobüste bekleyen DTP'liler daha sonra başka minibüse aktırılarak yola çıktı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

Cihan

Dağ Başını Duman Almış

Yurdum insanı hala durumun ciddiyetinin farkında değil. Flaş haberler de Seda Sayan evlenmiş bir yandan Süreyya Ayhan tartışılırken Ömer Hocanın kutu yarışması günlerce merakımız olmuş öbür yandan CHP nin çırpınışları, darbe sesleri, ATA'nın huzurunda Türban protestoları vs vs...

Günlerce önceden planlanan yürüyüş başladı. Herkes uyandı yürüyor biz uyanamadık. 6 otobüs insan dağlara gidiyor. Bu çok önemli bir haber. Düz ovada siyasete soyundular yetmedi savaştıkları dağda siyasete başlıyorlar. Denklemi eşitleyen düz ovada savaşmak kaldı biraz daha yüz bulurlarsa o da olur. Türk milletinin karşısında böyle bir şey yapmaya cesareti yine Türk insanının kayıtsızlığından buluyorlar. Bizim Türklüğümüz eskilerde kalmış; hani derler ya son delikanlılar Çanakkale’de kaldı diye. Aynen öyle. Türkiye'de bir şeyler değişiyor kale hem içten hem dıştan sarılmaya çalışılıyor. Küçük hesapları bir yana bırakıp öncelikle toprak millet bütünlüğümüzü korumalıyız. Ama yurdum insanı ya yumurta kapıya gelince ya da bir şeyler olup bittikten sonra ardından bakmaya alışkın o yüzden bu gibi haberleri bırakın görmeyin zaman kaybetmeyin son anda ne de olsa manşet manşet gözümüze sokarlar iş işten geçmezse...

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..