Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Daha çok daha çokkk kazanma hırsı!!!

Daha çok daha çokkk kazanma hırsı!!!
 

Günaydın herkese!!

Sabah oldu yine koşturmaca başladı. İşlerimizin başına geçtik. Toplantılar yapıldı. Değerlendirmeler yapıldı. Şirketimiz ne yapmış, ne kazanmış, daha çok nasıl kazanabiliriz, kazandığımızla daha nasıl büyüyebiliriz şeklinde buna benzer tablolar yaşanır.. Daha çok kazanmalıyız daha çokk... Sonu yok ama kazanmanın..

Nedir bu hırs?. Daha daha daha.....

Tamam hayatımızı idame ettirmek için, daha ferah düzeyde yaşamak için etrafımıza ülkemize faydalı olmak için elimizden geldiği kadar çalışmak zorundayız ve bunun bilincindeyiz. Tabi ki yatırımlar yapılacak tabi ki insan kendi statüsünde ilermeye çalışacak.... Daha daha dahası için onca strese, onca koşturmaya, mücadeleye değer mi.. Tabi bu göreceli bir kavramdır.. Herkes aynı düşüncede olmayabilir..

Bu düşüncemle ilgili bir hikaye okumuştum onu aktarayım. En özetle anlatıyor durumu..

'' Bir sahil kasabasında balıkçı bir adam yaşıyormuş.Hergün düzenli olarak sahile gidip günlük balık ihtiyacını tutup geri dönermiş.Öğleden sonra evinin bahçesindeki ağaçlara yaptıgı hamakta torunlarıyla birlikte siesta yaparmış.

Birgün birinin dikkatini çekmiş.Sormuş ; Neden demiş daha fazla tutabilecekken sadece ihtiyacın kadarını tutup geliyorsun ? ..Adam; yeterli bu benim için demiş.

Diğeri devam etmiş.Daha fazla balık tutabilirsin ..Tuttuklarını satabilirsinş...Sonra buraya küçük bir balıkçı dükkanı açabilirsin ....kazandıklarınla küçük bir kayık alabilirsin ..daha fazla balık tutmaya başlarsın demiş.

ee demiş adam.....

Daha büyük bir gemi alırsın,şirket kurarsın,daha fazla tutarsın filolar kurabilirsin ve başka ülkelere ihracat yapmaya başlarsın.Büyük metropollerde yaşarsın ...Ve böylece çok zengin biri olursun demiş..

eee sonra...

Sonra emekli olursun küçük bir sahil kasabasından ev alırsın,sabah akşam dinlenir küçük oltayla balık tutarsın öğleden sonra da siesta yaparsın torunlarınla birlikte demiş...

Balıkçı adam diğerinin yüzüne bakarak...

''eee ben zaten böyle yaşıyorum o kadar uğraşmama ne gerek var demiş..''

sevgilerimle.........

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..