Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Daha erken olmalıydı

Monaco mağlubiyeti sonrasında Vitor Pereira ile yolların ayrılacağı haberleri daha sık dile getirilmeye başlandı. Üstelik artık Aziz Yıldırım’ın da bu konuda istekli olduğu gelen haberler arasında. Tek sorun daha önce de belirttiğim gibi UEFA’nın mali kriterleri.

Evet, defalarca yazdığım gibi bu sezona UEFA’nın mali kıskacı damga vuracak. Hatta bu kıskacın etkilerini geçen sezonun sonundan itibaren görmeye başladık. Galatasaray ve Fenerbahçe sırf bu mali kıskaçtan dolayı mevcut teknik direktörleriyle yola devam etme kararı aldılar.

Pek çok Galatasaraylının takımda kalmasına sıcak bakmadığı Riekerink en azından sezonu Türkiye Kupası ile kapatmayı başardı. Vitor Pereira ise kendisine sunulan Türkiye’nin en iyi kadrosu ile kupa alamadan sezonu bitirdi.

Aslında Fenerbahçe yönetimi Pereira ile Türkiye Kupası finali sonrasında hemen yollarını ayırmalıydı. Fakat UEFA’nın finansal kriterleri Aziz Yıldırım’ı Vitor Pereira ile yeniden anlaşmak zorunda bıraktı. Ben Pereira ile yola devam kararının Aziz Yıldırım’ın da içine sindiğine inanmıyorum. Ama o, suçu başkalarına yükleyerek vicdanını rahatlatmak istedi.

Sayın Yıldırım aslında o zaman neşteri vurmalıydı. Gelen futbolcu gelirleriyle birlikte sınırı da biraz zorlayarak iyi bir teknik direktör alınabilirdi. Hatta Aykut Kocaman gibi yerli teknik direktörlerle ara bozulmasa ekonomik olarak sınırları zorlamaya bile gerek kalmazdı.

Sonuçta Fenerbahçe’nin önünde koca bir Şampiyonlar Ligi pastası vardı. O masanın başına oturulabilinseydi, pastadan gelecek pay sarı- lacivertlileri ekonomik açıdan oldukça rahatlatacaktı.

Yani Aziz Yıldırım önce Şampiyonlar Ligi’ni düşünmeliydi. Geçen sezon Türkiye’nin en iyi kadrosuyla her alanda hüsran yaşayarak başarısızlığını ispatlamış birinin, daha kısıtlı bir kadroyla başarılı olacağını ummak mucize beklemekten başka bir şey değildi. Nitekim öyle oldu ve Pereira balonu daha başlangıçta söndü.

Pereira’nın yeni umudu 3-5-2’den de, sakat ve cezalıların dönecek olmasından da bahsetmeye gerek duymuyorum. Çünkü Vitor Pereira bana göre her anlamda başarısızdır ve bu sezon da taraftarlara güven vermemektedir.

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi Pereira’nın gönderileceği haberleri artık daha güçlü geliyor. Evet, zararın neresinden dönerseniz kardır. Lakin geç kalınan bu ayrılık Fenerbahçe’ye çok pahalıya patladı ve patlamaya devam edecek. Kaçan Şampiyonlar Ligi’nin dışında Pereira’nın tazminatı, bu saatte yeni bir teknik adam bulma zorluğu gibi etkenler sarı- lacivertlilerin başını ağrıtmaya devam edecek.

Şu durumda Aziz Yıldırım, Pereira’yı ayrılmak için ikna etmeye çalışacaktır. Eğer Pereira ikna olmazsa Başkan’ın yapması gereken, hatalarını ve yapması gereken doğruları Portekizli hocanın yüzüne açıkça vurmaktır.

Bana kızanlar olabilir. Ama inanın bu işin başka çözüm yolu mevcut değil. Hiç kimsenin bu kulübü ve taraftarlarını umutsuzluğa sevk etmeye hakkı yok!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..