Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’ın transfer çıkmazı

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, Şenol Güneş’in bütün ısrarına rağmen kadrosunu korumayı başaramadı. Gomez, İsmail Köybaşı ve Gökhan Töre’den yoksun kalan Kara Kartal’da Sosa’nın durumu belirsizliğini korurken Atiba konusunda da net bir telaffuz dile getirilmiyor.

Gomez, Beşiktaş için ciddi bir kayıp. Esasen Alman futbolcu Euro 2016 öncesinde ayrılık sinyalleri vermişti. Gomez ile çok vakit kaybeden siyah- beyazlılarda şu an için en çok dile getirilen isim Antalyasporlu Eto’o.

Eto’o’nun kariyerine ve profesyonelliğine kimse bir şey diyemez. Fakat Antalyaspor’da teknik direktör, hatta yönetici gibi davranan Eto’o’nun Beşiktaş’ta takım disiplini altına girmekte sorun yaşayabileceğini düşünüyorum.

Gökhan Töre’nin yokluğu bir şekilde giderilebilir. Lakin Sosa önemli bir futbolcu. Sosa konusunda şu ana kadar yaşananlar hoş değil. Beşiktaş gibi bir kulübün bu sorunu şimdiye kadar çözmesi gerekiyordu. Belirsizlik, Sosa’nın ayrılmasından daha kötü bir şey. Durum bir an önce netleşmeli ki, siyah- beyazlılar o boşluğu doldurabilecek çalışmalar yapabilsinler.

Evet, Beşiktaş ayrılan ya da ayrılacak futbolcuların yerlerini doldurmak zorunda. Veli, Tolgay, Oğuzhan ve Cenk Tosun yeterli gelir gibi bir düşünceye katılmak mümkün değil. Çünkü Beşiktaş bu sezon üç kulvarda mücadele edecek ve Kara Kartal bu nedenle alternatifli bir kadro kurmak zorunda.

Gerçi siyah- beyazlılar sezon başında Gökhan Gönül transferiyle bu yönde bir adım attılar. İsmail Köybaşı’nın yerini de Adriano gibi kaliteli bir isimle kapattılar. Fakat şu aşamada orta saha ve santrafor mevkilerindeki belirsizlik Beşiktaşlı taraftarların canını oldukça sıkıyor.

Elbette geçen yazımda da belirttiğim gibi bir de UEFA mali kriterleri söz konusu. Yani yapılacak transferlerde de mali dengeler korunmak zorunda.

İşte bu nedenle Beşiktaş yönetiminin son derece akıllı transferler yapması gerekiyor. Tam da burada akıllara yeni transfer kaleci Fabricio geliyor. Tolga Zengin ve Boyko’nun yanına geçen sene bir tane maç oynamamış Fabricio’nun alınmasını anlayabilmiş değilim. Üstelik statü gereği maç kadronuzdaki kalecilerden biri Türk olmak zorunda. Boyko da satılmadığına göre o zaman neden Günay gönderildi de Fabricio alındı?

Eğer Beşiktaş kadrosunu koruyup üzerine de bir, iki takviye yapabilseydi yeni stadının da etkisiyle birkaç sene şampiyonlukları kimseye kaptırmayabilirdi. Ancak şu aşamada böyle bir üstünlükten söz etmek biraz zor gözüküyor.

Şu anda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın benzer sorunları yaşadığını görüyoruz. Ancak bence Beşiktaş ve Galatasaray bu sorunları daha ağır yaşıyorlar.

Sorunlarını doğru bir şekilde çözebilen takım bir adım öne geçecektir. UEFA mali kriterlerinin etkisiyle kısırlaşmış ilginç bir sezon bizleri bekliyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..