Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Şubat '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Damak Zevkinize Pratik Ekler

Damak Zevkinize Pratik Ekler
 


& Çikolatalı bonbonlar için, 1 paket çekilmiş petibör bisküvi, 1 yemek kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı kakao, 1.5 yemek kaşığı toz şeker, yarım çay bardağı süt ve 1 paket vanilyayı yoğurun. Misket büyüklüğündeki parçaları avucunuzda yuvarlayıp hindistan cevizine batırın. Yarım saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz...


& Lahana çorbası için 1 adet doğranmış beyaz lahana ve 2 adet soğanı 1 litre suda yumuşayana kadar haşlayın. İçerisine tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz, dereotu, taze nane ve 2 yemek kaşığı ince bulgur da ilave edin. Bulgurlar yumuşayınca ocaktan indirin ve blenderdan geçirerek servis yapın...


& Biber salatası için, 2 adet patatesi haşlayın ve ezin. Tuz, nane, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu patateslere ilave edip karıştırın. Karışımı 2 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz...


& Sebzeli mercimek çorbası için, tencereye 1 bardak kırmızı mercimek, 1 kabak, 1 patates, 1 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve göz kararı su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek servis yapabilirsiniz...


& Balık kokoreç için, 3 adet mezgit fletoyu 10 dakika haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. 4 çarliston biber, 3 diş sarımsak ve mezgitleri 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun. 2 domates, tuz, kırmızı biber, nane, kekik ve pul biber ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin...


& Salçalı pirinç çorbası için, 1 çay bardağı pirinci 2 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kavurun. 1 yemek kaşığı salça ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Tencereye 6 bardak et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinçler yumuşadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın...


& Dereotlu light ayran hazırlamak için; 1 su bardağı az yağlı yoğurt, 1-2 bardak su, ince kıyılmış dereotu ve naneyi blender ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak buz ilave ederek servis yapabilirsiniz...


& Balık beğendi için, 400 gram levreği kuşbaşı doğrayın ve biraz tuz ekleyerek haşlayın. 2 adet patlıcanı közleyin. Yağlanmış olan fırın tepsisine önce balıkları, üzerine de közlenmiş patlıcanları ekleyin. Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyerek 10 dakika fırında pişirin...


& Kabaklı börek için, 4 adet kabağı rendeleyin. İçerisine dereotu, 250 gram beyaz peynir, tuz ve karabiber koyup karıştırın. 6 yufkayı tek tek sütle ıslatarak tepsiye alın ve aralarına kabaklı karışımdan ekleyin. Üzerine 1 şişe soda dökün ve 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin...


& Vişneli parfe için, 2 paket vanilyalı pudingin birini 2.5 bardak sütle, diğerini 2.5 bardak vişne suyuyla pişirin. Tatlı kaplarını hafif ıslatın ve önce vanilyalı puding, sonra vişne sulu pudingden koyun. Derin dondurucuda 20-25 dakika kadar soğutun ve süsleyerek servis yapın...


& Evde hazırladığınız armut, elma ya da üzüm kompostolarının içerisine pişirme sırasında birkaç adet karanfil ve kabuk tarçın atmayı deneyin. Harika bir lezzet elde ettiğinizi göreceksiniz.


09.03.2011

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..