Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Şubat '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1308
 

Damak Zevkinize Pratik Ekler

Damak Zevkinize Pratik Ekler
 


& Çikolatalı bonbonlar için, 1 paket çekilmiş petibör bisküvi, 1 yemek kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı kakao, 1.5 yemek kaşığı toz şeker, yarım çay bardağı süt ve 1 paket vanilyayı yoğurun. Misket büyüklüğündeki parçaları avucunuzda yuvarlayıp hindistan cevizine batırın. Yarım saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz...


& Lahana çorbası için 1 adet doğranmış beyaz lahana ve 2 adet soğanı 1 litre suda yumuşayana kadar haşlayın. İçerisine tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz, dereotu, taze nane ve 2 yemek kaşığı ince bulgur da ilave edin. Bulgurlar yumuşayınca ocaktan indirin ve blenderdan geçirerek servis yapın...


& Biber salatası için, 2 adet patatesi haşlayın ve ezin. Tuz, nane, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu patateslere ilave edip karıştırın. Karışımı 2 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz...


& Sebzeli mercimek çorbası için, tencereye 1 bardak kırmızı mercimek, 1 kabak, 1 patates, 1 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve göz kararı su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek servis yapabilirsiniz...


& Balık kokoreç için, 3 adet mezgit fletoyu 10 dakika haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. 4 çarliston biber, 3 diş sarımsak ve mezgitleri 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun. 2 domates, tuz, kırmızı biber, nane, kekik ve pul biber ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin...


& Salçalı pirinç çorbası için, 1 çay bardağı pirinci 2 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kavurun. 1 yemek kaşığı salça ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Tencereye 6 bardak et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinçler yumuşadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın...


& Dereotlu light ayran hazırlamak için; 1 su bardağı az yağlı yoğurt, 1-2 bardak su, ince kıyılmış dereotu ve naneyi blender ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak buz ilave ederek servis yapabilirsiniz...


& Balık beğendi için, 400 gram levreği kuşbaşı doğrayın ve biraz tuz ekleyerek haşlayın. 2 adet patlıcanı közleyin. Yağlanmış olan fırın tepsisine önce balıkları, üzerine de közlenmiş patlıcanları ekleyin. Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyerek 10 dakika fırında pişirin...


& Kabaklı börek için, 4 adet kabağı rendeleyin. İçerisine dereotu, 250 gram beyaz peynir, tuz ve karabiber koyup karıştırın. 6 yufkayı tek tek sütle ıslatarak tepsiye alın ve aralarına kabaklı karışımdan ekleyin. Üzerine 1 şişe soda dökün ve 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin...


& Vişneli parfe için, 2 paket vanilyalı pudingin birini 2.5 bardak sütle, diğerini 2.5 bardak vişne suyuyla pişirin. Tatlı kaplarını hafif ıslatın ve önce vanilyalı puding, sonra vişne sulu pudingden koyun. Derin dondurucuda 20-25 dakika kadar soğutun ve süsleyerek servis yapın...


& Evde hazırladığınız armut, elma ya da üzüm kompostolarının içerisine pişirme sırasında birkaç adet karanfil ve kabuk tarçın atmayı deneyin. Harika bir lezzet elde ettiğinizi göreceksiniz.


09.03.2011

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bilgiler güzel ama resim harikaaa :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 13.03.2011 18:06
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3673
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster