Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

15 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Damat Paçası

Damat Paçası
 

Malzemeler

3 adet tavuk but

2 adet tavuk bonfile

3 adet yufka

3 yemek kaşığı un (dolu dolu)

3 yemek kaşığı yoğurt (dolu dolu)

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

3 diş sarımsak

6 su bardağı tavuk suyu (3 su bardağı üst sos için, 3 su bardağı yufkalar için kullanılacak)

2 yemek kaşığı tereyağ

Pulbiber

Tuz

Sıvı yağ

Yapılışı

Tavukları haşlayıp didikleyin ve suyunu kenara ayırın.

İlk yufkayı, yağladığınız fırın tepsisine kenarlardan taşmayacak şekilde serin.

Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ serpin.

İkinci yufkayı da aynı şekilde kenarlardan taşmayacak şekilde serin ve üstünü yağlayın.

Son yufkaya da aynı işlemi yapıp üzerini yağladıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembe beyaz oluncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kızartın.

Üst sosu için bir tencereye un, yumurta ve yoğurdu koyup çırpın.

Ezilmiş sarımsak ve sirkeyi de ilave edip karıştırın.

3 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar bir el çırpıcısı ya da çatalla çırpın.

Tuzunu da ekleyip ocağa alın ve muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Sosunuzun tadına mutlaka bakın. Daha ekşi istiyorsanız sirke ya da daha sarımsaklı istiyorsanız sarımsak ekleyin.

Kızarmış ve kurumuş yufkanın üzerine didiklenmiş tavukları yerleştirin. Ve sıcak tavuk suyuyla ıslatın.

Bunun üzerine hazırladığınız sosun tamamını dökün ve tepsinizin her yerini kaplayın.

Ayrı ufak bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin ve ocağın altını kapatıp tavaya pul biberi ilave edin ve yaktığınız yağı sosun üzerine gezdirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..