Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir’li Bir Aşk Hikayesi yıllar sonra sosyal medyayı salladı!

Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir’li Bir Aşk Hikayesi yıllar sonra sosyal medyayı salladı!
 

Yıllar Sonra Sosyal Medyayı Salladılar!


Başrollerinde Seçkin Özdemir ve Damla Sönmez’in olduğu 2013 senesine damgasını vuran Bir Aşk Hikayesi dizisini sevenleri unutmadı!

Dizi 4 yıl sonra başladığı gün sosyal medyada sevenleri tarafından hazırlanan ‘’ YoklugunTam DortYılBAH’’ etiketi ile Twitter da Tred Topic listesinde en çok konuşulan ilk 10 başlık arasına girdi. Uzun süre gündemde kalan ve üst sıralara çıkan etiket dizinin sektör tarihine kazındığını bir kez daha ispatladı. Dizi 26 Mart 2013 tarihinde yayın hayatına başlamıştı…

Dizi 2013 yılında farklı konusu sürükleyici hikayesi ve oyuncularının inanılmaz performansları ile o dönemde büyük ses getirmişti.

Özellikle Seçkin Özdemir ve Damla Sönmez’in hayat verdiği Korkut Ali ve Ceylan karakterlerinin ağlama sahneleri sektöre birer tokat gibi darbe indirmişti. İkilinin ağlama sahnelerindeki inanılmaz performansları hala hafızlardaki yerini koruyor…

Bir Aşk Hikayesiduygu olarak her zaman izleyiciye fazlasını veren bir projeydi. İzleyiciye bambaşka duyguları geçiren dizi gerçek sevgi , fedakarlık ve saf aşkı konu olarak işliyordu.

Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir kendi benliklerinden sıyrılıp o kadar iyi Korkut ve Ceylan oldular ki  birer senaryo ürünü olan yapay karakterler birden nefes almaya başladı ve izleyici izlerken adeta kalp atışlarını hissetti karakterlerin…

Yayınlandığı döneme kalitesi ile damga vuran dizinin şuan bile birçok sahnesi taklit ediliyor. Dizinin final yapmasından sonra başlayan birçok dizi Bir Aşk Hikayesinin sahnelerini taklit ederek onun yakaladığı gerçeklik duygusunu yakalamaya çalışmıştı. Ama ne yazık ki zayıf konuları olan diziler ve kimisi mankenden devşirme oyunculukla alakası olmayan insanlarla dolu olan diziler aslının yarısı kadar bile iyi sahnelere imza atamadı. Ne diyelim taklitler aslını yüceltirmiş…

Fox TV’nin 2013 – 2014 ortalarına kadar ne kadar saçma bir yayın  akışı ve yayın politikası izlediğini söylememe gerek yok galiba. Özellikle yayın akışını diğer kanallar gibi bir standartta oturmayan kanal ancak 2014 ortalarına doğru yayın akışını düzeltmişti.

Kanalın Bir Aşk Hikayesinin saatliyle sürekli oynaması ve en sonunda da reytingleri kanala göre gayet iyiyken 22.00 dan sonraya koyması diziyi çok etkilemişti.

Dizinin son 2-3 bölümü gecenin ilerleyen saatlerinde olmasına rağmen reytinglerini arttırmaya başlamıştı. Mesela dizinin son bölümü Total de 3.95 reyting almıştı. Gecenin o vaktinde yayına giren bir dizi için oldukça iyi sonuçlar olmasına ve yayınlandığı kanalın kalitesinin üstünde bir başarı sağlamasına rağmen Fox Tv diziyi 14 Ocak 2014 tarihinde yayından kaldırmıştı.

Aslında dizi 2 ay önce final yapacaktı ama dizinin sevenleri Fox kanalına oldukça sert bir tepki vermiş ve kanal finalden vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Seçkin Özdemir’in Fankafalar adını verdiği dizinin izleyicileri adeta finali çekilmeye başlanan bir diziyi yeniden başlatmıştı. Sektörde finali çekilmeye başlayan bir diziyi o noktadan geri başlatacak azme ve güce sahip bir kitle daha görmedim ben. Zaten bu olay sektörde bir ilkti…

Neyse seneler geçiyor ama dizi hala yabancı ülkelerde yayına girmeye devam ediyor. Dizi en son Dünya dizi ve Film devi Hindistan da yayına girdi ve büyük bir ilgiyle izleniyor.

Bir Aşk Hikayesi görünen o ki hafızlardan uzun bir süre daha silinmeyecek…

Dizinin yerli yabancı izleyicileri ise Seçkin Özdemir ve Damla Sönmez’i yeniden bir dizi ya da sinema filmi projesinde bir arada görmek itiyor.

Yapımcılar bence zamanında enerjileri tutmuş ve oyunculukları ile sektörde büyük ses getirmiş bu ikiliye bir proje yapsa fena olmaz hani…

Çetin Kaya 

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..