Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Danıştay'dan katsayıya ikinci kez durdurma !!

Danıştay'dan katsayıya ikinci kez durdurma  !!
 

Danıştay 8 dairesi ikinci kez, YÖK’ün katsayı konusundaki yaptığı düzenlemeyi durdurdu.

Yök’ün 17 Aralık tarihli aldığı karara göre; Meslek Lisesi ve diğer Lise öğrencileri kendi alanlarında tercih yaparlarsa; 0.15 kendi alanını dışında tercih yaparlarsa 0.13 katsayı uygulanmasını öngörmüştü. Bu da kendi alanı dışında tercih yapan bir öğrencinin 7- 8 adet fazla soru çözmesi demekti.

Fakat İstanbul Barosu YÖK`ün yeni kararının iptali istemiyle Danıştay 8`inci Dairesine açtığı davayı bir kez daha kazandı.

YÖK`ün aldığı kararın, iki, üç ve dördüncü maddelerini ikinci kez iptal ettirdi. 17 Aralık tarihinde alınan kararla birlikte, özellikle İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi öğrencileri alan dışı tercih yaparak istedikleri bölümde okumaya hak kazanacaklardı.

Daha önceleri böyle bir imkanları olmadığı için bu karar özellikle Meslek Liseli ve İmam Hatip Lisesi öğrenci ( ve mezunları ) sevindirmişti. Ancak bu kararla birlikte Anadolu, Fen ve diğer tüm lise öğrencileri üzülmüştü.

Nedeni de şuydu;

Bir Meslek Lisesi öğrencisi kendi tercihleri doğrultusunda tercih yapmıştır. Amacı, mesleki eleman yani ara eleman olmaktır. Onlarında ÖSS ye girme tercihi vardır. Üstelik kendi alanında tercih yaptığında ek puanla birlikte şansı daha yüksektir.

Diğer taraftan öbür Lise öğrencileri tüm umutlarını ÖSS ye bağlayarak bu okullara gitmiştir. ÖSS yi kazanamazsa açıkta kalacağını bilerek, yani Meslek Liseli gibi Liseden mezun olduğunda herhangi bir mesleğe sahip olmayacaktır. Tabii ki bu durum tüm Lise öğrencilerini üzmüştür.

Zaten sınırlı kontenjana sahip olan Anadolu, Fen ve tüm Liseliler kontenjanlarının daha da sınırlı olmasını istememesi kadar doğal bir şey yoktur.

Ayrıca, devlet bir sürü kaynak yatırım yapmaktadır bu okullara, eğer dileyen dileği alana geçiş yapacaksa okullar arasında bir fark olmasının ne anlamı kalıyor ki?

Şimdi bu katsayı kararına da YÖK’ün itiraz hakkı var.. Sınava çok az bir zaman kala bu kadar karar değişikliği ne derece doğru tartışılır. Olan bu sene sınava girecek çocuklara oluyor.

Ayrıca, ÖSYM kaynaklarına göre sınav takviminin değişmesinin söz konusu olabileceğini belirtiyor.

Bir belirsizliktir almış başına gidiyor. Öğrenciler de veliler de stres içinde. Umarım bu sefer alınan karar son olur.

2010 da ÖSS ye girecek tüm öğrencilere başarı dileklerimle.

Kaynak; http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=863197

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..