Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Darbeciler!

Özellikle son 2-3 ay içerisinde kutuplaşma öyle arttı ki! neresinden, nasıl tutacağınızı bilemiyorsunuz(!)

Kimlerin darbeci veya demokrat olduğunu öğrenmek için; İktidarın yandaşı, besleme basını izlemek yetiyor.

Uzun zamandan beri takip ettiğim, besleme basının darbeci olarak gördüğü, kişi, kurum ve kuruluşlar:

Eski Cumhurbaşkanları; Süleyman DEMİREL, Ahmet Necdet SEZER(Özal yaşasaydı, onu da darbeci ilan ederlerdi.)

Süleyman DEMİREL: Darbeci ilan etmelerinin nedeni; hala konuşması ve medyanın belli bir bölümünden ilgi görmesi(!)

Ahmet Necdet SEZER: Cumhurbaşkanı iken AKP'nin karşısında kale gibi durması ve tek başına Cumhuriyetin temel ilkelerini başarı ile koruması, en büyük darbecilerden(!)

Yargıtay: Son günlerde yaptıkları Hukuk Darbesi ile, ordunun darbe yapmasına zemin hazırladıkları, askeri darbe için ortam oluşturdukları, askerler ile ortak hareket ettikleri ima ediliyor(!)

Danıştay: Yargıtayın Hukuk Darbesi'ne destek verdikleri için, onlar da darbeci(!)

Anayasa Mahkemesi: Aldığı kararlar ile Hukuk Darbesinin ana kaynağı!..(örnek olarak 367 kararları ve kendilerine gelen her hükümet icraatını iptal etmeleri.Ayrıca son zamanlarda, Anayasa Mahkemesi üyelerinin takip edilmesininin, İktidar kanadında; darbeci olduklarına inanıldığı ve darbeye önlemeye çalıştıkları izlenimi doğuyor(!)) Düşünsenize; Anayasa Mahkemesi, AKP'yi kapatırsa, en büyük darbeci, kapatmazsa, Demokratik devrim gerçekleşmiş olacak. Bu şekilde yazabiliyorlar. Bu yazılanlar, yüce mahkeme üyeleri üzerinde baskı oluşturmuyor! hedef gösterilmiyorlar!

Gezeteler ve Gazeteciler: Belli Gazeteler; Cumhuriyet, Vatan, Hürriyet, Milliyet, hatta Akşam gazetesi, bu gazetede çalışan, birçok muhabir, köşe yazarı, gazete yöneticileri içinde darbeciler'in olduğu örneklerle anlatılıyor. En büyük örnekte Cumhuriyetten İlhan SELÇUK(şöyle örnekler verebiliriz; Emin ÇÖLAŞAN, Bekir COŞKUN, Melih AŞIK, Mustafa BALBAY, Fikret BİLA, Tuncay ÖZKAN, Kerimcan KAMAL vb...)

Devrimci İşçi Sendikaları(DİSK) : İşçi kuruluşları içinde tek darbeci. 1 Mayısta darbeye zemin hazırlamak için meydana çıktıklarını, iktidarın aldığı güvenlik önlemleri ve Polisin kullandığı orantılı güç ile böyle bir zemin hazarlamalarının önlendiğini belirtiyorlar.

Kamu Sen : Onlar da icraatları ile darbecilerden sayılıyorlar(!)

Dernekler : Atatürçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği vs...

Eski Yargıtay Başsavcıları : Vural SAVAŞ, Sabih KANADOĞLU, bunlara eski Anayasa Mahkemesi Başkanlarını da eklemek mümkün.Hatta eski Yargıtay Başkanlarını da..Bu listeye emekli Genarelleri eklememek haksızlık olur. Çünkü en büyük darbe çığırtkanları(!) onlar.

CHP : İşte enbüyük darbeci siyasi kuruluş(!)... Her konuşmaları, her icraatları, her hareketleri darbe çağrışımı yapıyor(!) Halkın iradesi ile gelemediği(!) iktidara, darbe yolu ile gelmeye çalışmakla(!) suçlanıyorlar.

Ben şuna şaşırıyorum: Bu kadar darbeci nin olduğu bir yerde, bizler bunu fark etmeden nasıl yaşıyoruz! Bu kadar darbecinin karşısında, zavallı bir avuc, yandaş ve besleme basın(!) canla başla mücadele(!) ediyormuş ta; okumasak bizim de haberimiz olmayacaktı bu darbecilerden(!)

Bu kadar fütursuzca önüne gelene saldıran bu yandaş ve besleme anti darbeci basından bir gün her halde birileri bir hesap sorar!

Darbesiz, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletinde, birilerinin isteği veya bastırması olmadan(Müstemleke Valileri gibi...) mutlu bir yaşam dileklerimle...
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..