Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Daum'dan gereksiz müdehaleler

Daum'dan gereksiz müdehaleler
 

İlkyarı:

Fenerbahçe, derbi öncesi 9'da 9 yaparak büyük maça kayıpsız çıkma hesapları yapıyor. Takımın en büyük eksiği Alex'in sakatlığı nedeniyle sahada olmayışı. Güiza'nın yokluğu ise bence kayıp olarak görülmemeli.

Mehmet orta alanda, kaptanın yerini doldurma gayretinde ancak Gaziantep'in ön liberoları bunun hesabını iyi yapmış ve ceza yayına giren koridoru iyi kapatıyorlar. Fenerbahçe bu hatta ilerleyemeyince özellikle sol kanattan Carlos ve Vederson ile etkili ortalar yapıyorlar. Vederson'un çizgiye inememe zafiyeti, rakip defansın işini biraz daha kolaylaştırıyor.

Lugano'nun yokluğu defans hattında göze batıyor. Gaziantep'in Brezilyalıları 1-2 net pozisyonda Volkan'ı oldukça zorladılar. Önder ve Bilica henüz kademe hataları yapmasalarda, araya adam kaçırmaları ilerleyen dakikalar için risk oluşturuyor. Emre yine üstün performansı ile göz dolduruyor. Özellikle 44. dakikada rakip ceza yayında, presle topu öyle bir aldı ki golü yapabilse haftanın pozisyonu olmaya adaydı.

Kral olmak kolay değil. Sen ki yıllardır nöbetçi golcü sıfatına layık görülmüşsün ve sezon başından bu yana genelde kulübede bekletilmişsin ama attığın şık kafa golüyle, yine takımın en fazla gol atan oyuncusu olmayı başarıyorsun.

İkinci yarı:

Gaziantepspor; ilk yarıya oranla daha baskılı bir futbol oynuyor. Özellikle Fenerbahçe'nin sağ koridoru yol geçen hanına döndü. Genç Olcan, uyumsuz Bilica ve Önder'i oldukça zorluyor. Julio Sezar da oldukça etkili pozisyonlar yakalıyor. Bu arada Fenerbahçe kontra atakla etkili olma çabasında ancak Semih'in iki stoper tarafından marke edilmesi ve yeterli yardımı alamaması, kanatlardaki etkisiz ortalar da oyunu Antep lehine çevirmeye yetti. Solda Vederson gereksiz şişirme ortalarla fırsat kollladı. Kazım bir vardı bir yoktu. Emre ve Mehmet'in çabaları yetmedi.

Daum ise aksayan takımı önce 70. dakikaya kadar dedegonesvari bir tavırla izledi. Müdehale etmesini bekledik ama yaptığı değişiklikler tam anlamıyla hayal kırıklığıydı. Haftalardır takıma hiçbir katkısı olmayan Santos ile etkisiz Bekir'i oyuna aldı. Özer ise 88. dakiakada aklına geldi ama 90+4'de aklı başına gelmiştir umarım. Kadroyu etkin kullanamamanın sıkıntısını daha çok çekecektir. Rahatlıkla kazanılabilecek bir maç Gaziantep'e hediye edildi. Geçen hafta Gençlerbirliği karşısında 90. dakikada 4. golü arayan Fenerbahçe'den eser yoktu.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..