Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Bükreş'te değil Kadıköy'de gibiydik

Bükreş'te değil Kadıköy'de gibiydik
 

Fenerbahçe, Steaua deplasmanında sanki kendi evindeymiş gibi sahaya hakim bir görüntü çiziyor. Kazım'ın tek forvet oynadığı maçta, sağ kanata nazaran daha etkili olduğu, rakip defansı sağdan soldan rahatsız ederek boş alanlar yarattığı görüldü. Mehmet ve Özer'in bu boş alanlardan yararlanma çabaları sonuç verebilirse, takımın buradan 3 puan çıkarması çok zor olmaz. Sağ kanatta Gökhan Gönül, solda Carlos'un pozisyon yaratma çabaları da Fenerbahçe'nin diğer artılarını oluşturuyor. Emre ise son zamanlardaki muhteşem formunu burada da sürdürüyor.

Takımın şu ana kadar en fazla aksayan ve etkisiz görünen ismi Andre Santos oldu. 2 net pozisyonda topu boş kaleye kesmeyi beceremedi. Son zamanlardaki pasif görüntüsüne devam ediyor. Bilica'nın da 1-2 gereksiz artistik tavırları, takıma pahalıya patlayabilirdi.

Genel olarak, Fenerbahçe şuana kadar gerçekten iyi bir görüntü çiziyor, ev sahibi olan rakibini resmen kendi sahasına mahkum etti. Steaua takımının 1-2 pozisyon dışında herhangi bir etkinliği yok. Umarım bu olumlu gidiş ilerleyen dakikalarda skora da yansır.

Fenerbahçe, ilk yarıdaki hakim futbolunu ikinci yarı da sürdürdü. Özellikle takımdaki etkin pas trafiği dikkat çekiyor, rakibin gardını düşürüyor. Bu pas trafiği biraz daha hızlı olsa neler olmaz ki!

1-2 haftadır ısrarla sahada görmek istediğimiz Özer, Alex'in eski formasıyla Alex'in yerinde onu aratmayacak dakikalar yaşatıyor bize. Kazım'ın attığı tek gol de en çok katkısı olan oyuncular arasındaydı. Formayı alır almaz hızlı bir başlangıç yaptı ve böyle bir çıkışı yine kendisi gibi genç yaşta Gökhan Gönül yapmıştı ki umarım en az onun kadar istikrarlı ve hırslı olur.

Daum son dakikalarda yorulan oyuncuları çıkarıp topu ayağında tutabilecekleri sahaya sürme düşüncesindeydi. İlerde bazen forvet olduğunu unutup sağ kanata yapışan Kazım ve sahada yürüyen, kaçırdığı 2 net pozisyonla canımızı sıkan Santos'u oyundan alması ne kadar yerinde bir karar olsa da Özer'i çıkarması bir o kadar gereksizdi. Ayrıca Uğur'u sahaya sürmek yerine bizi Ali Bilgin'e mahkum etmesi de cabası oldu.

Fenerbahçe bu maça çıkarken liderlik hesapları yapmadı ama grubun sürpriz takımı Sheriff bize güzel bir hediye vermiş oldu. Nihayetinde hem 3 puanla hem de liderlikle evimize dönmüş olduk.

Son söz yayıncı kuruluş D-Smart'a; korsan yayınları engeleme çabasında iken maçın büyük bölümünde yayını kısa kısa keserek ya da logosunu dakikalarca tam ekranda bize izleterek kendi abonelerini de mağdur etmiştir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..