Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

DDD’nin "Yeni Türkiye"si...

DDD’nin "Yeni Türkiye"si...
 

YENİ (!) HÜKÜMET


HOŞBEŞ ÇAYEVİ katılımcıları da çok yoğundu, gündeme almak istedikleri konu da…

OY KULLANMA HAKKI OLAN TOPLAM SEÇMENİN, ‘önceki seçimlerde ortaya çıkmış yığınla hile ve usulsüzlüklerin umdurduğu’ bu seçime ilişkin kuşku ve güvensizlikler yok sayılsa bile, YALNIZCA %37.96’ SIYLA SEÇİLDİĞİ ANCAK 12. GÜNDE RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTI.

DÜNYADA BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ KAÇIŞLARIN ARDINDAN, TBBM’ ye teşrifle, YEMİN (!) edip, mazbatasını aldıktan sonra ‘’Milletin seçtiği’’(!) başbakanı duyuran zatın yürüttüğü STRATEJİK BAŞKANLIK (!) süreci konuşulsun isteniyordu.

- Arkadaşlar, sürece ilişkin saptanan tüm anayasal suçlar, muhalif basında, muhalif yorumcu ve yazarlarca değerlendirildi, duymak isteyenler duydu, duyduğu halde duymazdan gelenler unuttu, duymayanlar ise zaten mutlu… O SAPTAMALAR TORBAYA KONDU, GÜN GELİR ÇIKARANLAR DA, SORUMLULARINI HESABA ÇEKENLER DE BULUNUR. Biz şu 62. HÜKÜMETE BAKALIM mı? Önümüzdeki 9 ay 20 günlük GEBELİK (!) SÜRESİNDE NELER YAPABİLİR?

* * *

- ŞU 62 SAYISINDA BİR YANLIŞLIK YOK MU?

- Neden?

- Hükümetin dört bakanı kendilerine ve yakınlarına ilişkin İFTİRALAR (!) nedeniyle yok oldu, gitti, ‘yeni hükümet’ denmedi,  milletin seçmediği, milletin vekili olmayan kişi de olmasına karşın gelenler arasında, yeni program, yeni güven oylaması gerekmedi, sayı 61 de kaldı. Şimdi de değişmiş olan dört bakan var… Neden sayı değişti?

- E, bu kez başbakan da değişti…

- Yooo… YALNIZCA CUMHURBAŞKANI YOK OLDU… Diğer yetkinler yerli yerinde, GÖRÜNÜR UNVANLARI DEĞİŞTİ… Ya bir önceki 62. İdi, bu ‘’63. Hükümet’’ tir, ya da o hükümet 61. idi, bu da ‘’61. Hükümet’’ tir.

- Şaka için zaman yok… Lütfen…

- Yoo! ARKADAŞ TAM DA GERÇEĞİ DİLE GETİRDİ. Tüm ağdalı, boyalı seslenişlerde ‘’YENİ TÜRKİYE!’’ edebiyatı vardı… HANGİSİ YENİLİK GETİRECEK BUNLARIN, HANGİ KONUDA? Bunlar, bazılarının bakanlığı değişmiş olsa da önceki kabinede de vardı, söyleyecek sözleri vardıysa, söylüyorlardı… YENİ TÜRKİYE’ Yİ BİR ZAMANLAR AKP’ Yİ YUMRUK YEMİŞTEN BETER EDEN, O BİR KİŞİ Mİ KURACAK?

- Neden olmasın? Adam ‘’Harun gibi geldiler, Karun gibiler…’’ diyordu. Belki ‘‘Karun’’ ları ‘’Harun’’ laştıracaktır…

* * *

- Yenisi, menisi yok bu işin… Konuşmuştuk… DDD… DDD ne dediyse o oldu… DERİN DÜNYA DEVLETİ… Ana konularımıza bakalım kısaca, değişecek bir şey var mı görelim…

* EKONOMİ; Değişmeyecek… 600 milyar doların üstünde borçlandırdıysa seni birileri, onların gösterdiği yoldan yürüyeceksin! Onlar yeniye eskiye bakmaz, gülümsüyor gibi yapıp, köpek dişlerini gösteriverirler, pısar kalırsın… Tek rüyası BABACAN’ ı göndermekti… Ne oldu? Yalçın KÜÇÜK kitaplarında ‘’BEBECAN’’ diyordu… Bebe büyüdü artık… Şimdi BABA oldu… Bu arada bir not düşeyim, HİÇ UNUTMAYIN; o adamdan hiç hamasi, bir süre sonra yüzüne gözüne sıvanacak, cıvık söz duydunuz mu şimdiye dek? O, herhangi bir konuda yıpratılabildi mi? Hiç kimsenin buna gücü yetmez… YARININ TÜRKİYESİ o adam tarafından şekillenecek… YARININ BAŞBAKANI da, daha sonra CUMHURBAŞKANI da odur… Yıllar içinde, pislikler figüranlara yaptırılmaktadır, makamın asıl sahibi hazırlanmıştır, hazırlanmaktadır, bir süre sonra yerine oturacaktır.

* ÇÖZÜM SÜRECİ; Ne değişecek? Haydi bakalım, değişecek mi, değişmeyecek mi… Mevlüt ÇAVUŞOĞLU… Aslında çok iyi yetiştirilmiş, bilgili, sakin, gerçekten değerli bir adam. SEÇİMLERDE diğer politikacıların yaptığı çirkinliklere yönelmese, İl Seçim Kurulu Başkanı odasına yerleşip sonuçları kuşkulu hale getirmese, görünürde ayıbı da yoktu… ‘’GÖRÜNÜRDE’’ sözüme dikkat edin… Görünmeyen ayıplar olmuş mudur, araştırmalı, iyi bakmalı… ESKİ ÇÖZÜM UZMANI AYRILDI, çünkü son zamanlarda kendilerine oy veren milliyetçi kesimin öfkesini kabartacak, ileri-geri çok sözü basında yer alır oldu. Havası ‘’Daha neler vereceğiz neler…’’ edasıyla esiyordu… O YİNE VAR, parti yönetiminde olacak, GÖZ ÖTELERİNDEN YÖNETECEK… Ama göz öteler KÜRTÇÜkesimi mutlu etmiyor artık… ‘’Seçim var dokuz ay sonra… Hoş görün, idare edin…’’ sözlerini yiyecekler mi? Göreceğiz… BU ARADA DIŞİŞLERİ BAKANIMIZIN ÖZELLİĞİ NE? Alanyalı, Antalyalı… İnançlı bir grup ‘’Aslını inkar eden kafirdir!’’ e de inançla bağlıdır… ASLI NEDİR SAYIN BAKAN’ IN? KÜRT’ TÜR… Alanya İlçesi, Türkler Beldesi’ nde, yıllarca belediye başkanlığı yapmış olan Kürt Osman Ağa’ nın oğlu… Gerçi, Osman Ağa’ nın  ‘’Oğlunun vekilliğini kullandığı, ilçedeki tüm memurlara kan kusturduğu, kaçacak delik arattığı, gelip geçici, uydurma imar planlarıyla rant terörü yarattığı…’’ dedikoduları sırasında Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’ nun uyardığı, babasını engellemeye çalıştığı da duyuluyordu ama GÖZ ARDI var mıydı, araştırılmalı… SEÇİM ÖNCELERİNDE ANTALYA’ NIN KÜRT YOĞUN MAHALLE VE KÖYLERİNDE ‘’BEN KÜRDÜM’’ DİYEREK OY İSTEMİŞ MİDİR, BU DA ARAŞTIRILMALI BENCE… Kürt olmak elbette ki suç değil, günah değil… Ayıp olan bunu kullanmak, KÜRTÇÜLÜK yapmak… Halkı siyasi görüş ve düşüncelerine göre değil de ‘’KÜRT olduklarını ortaya koyarak…’’ oy vermeleri konusunda yönlendirmek… BUNU YAPMIŞ MIDIR? TOPLANTILARINI ARAŞTIRMALI… ‘’Geldi, geçti… Seçimin cilveleridir…’’ denecekse buna, ÇÖZÜM SÜRECİNDEyapacağı toplantılarda böyle bir dil kullanarak KÜRTÇÜLEREgüven verme yoluna gidecek midir?  Bakalım… Bunları göreceğiz…

- Diğer bakanları konuşmaya gerek yok zaten…BU İKİ BAKAN VE BU İKİ KONUDUR TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ OLAN… Diğer bakanlıklar bu iki konu için yan çalışmalarla, kendilerince belirlenen gerekliliklerle, bu arada ÖZELLER İÇİNyaz-boz, yap-yık, al-sat hizmetleri yürüterek idare ederler vaziyeti…

- Evet… DDD DE ‘’YENİ TÜRKİYE’’ İÇİN BU İKİ KONUDA ÇALIŞMIŞTIR… YÜRÜNECEK OLAN YOL AYNI YOLDUR…

__________________________________________________

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

__________________________________________________

GÜLMEYELİM…

__________________________________________________

Özcan ÇELTİK

30.08.2014

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..