Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

DEAŞ saldırısı Fransa’da İslam düşmanlığını körükledi,

DEAŞ saldırısı Fransa’da İslam düşmanlığını körükledi,
 

Fransa’nın başkenti Paris’te kanlı terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından kanlı terörün bedelini yine Müslümanlar ödüyor.

7 Ocak 2015 tarihinde Paris’te Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan saldırı ve bağlantılı olarak bir markette rehine olayı ve bu iki olayda 17 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra Fransa’da İslam karşıtı propaganda ve Müslümanlara karşı saldırılar artmaya başlamıştı.

Cuma günü Paris’te yedi ayrı noktada eş zamanlı yapılan ve DEAŞ terör örgütünün üstlendiği saldırının ardından Fransa’da Müslümanlar yine hedef seçildi.

DEAŞ’ın Fransa’yı kana bulamasının ardından fatura yine Müslümanlara kesildi. Ülkedeki Müslümanlara ait bir mülteci kampı yakılırken, başörtüsü taktığı için bir muhabir saldırıya uğruyor. Fransa Başbakan Manuel Valls dün yaptığı açıklamada, nefreti körükleyen yabancı imamların ülkeden derhal sınır dışı edileceğini söylemişti. Bugün de kin ve nefret yaydığı gerekçe gösterilerek bazı camilerin kapatılacağı ve İmamların sınır dışı edileceği bunun için çalışma başlatıldığı Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından bir televizyon kanalından duyuruldu.

Haçlı zihniyetine sahip Avrupa, Orta çağda Müslümanlar beldeler üzerinde din birliği yaparak hâkimiyet kurma zihniyetini Osmanlı’nın dirayetli mücadelesi ile başaramamış, ancak o dönemdeki başarısızlıklarından dolayı bu zihniyetlerinden asla vazgeçmemişler. Askeri alanda sağlayamadıkları ideallerini ekonomik ve kültürel emperyalizm uygulayarak zayıf bırakılan İslam beldelerine kaos ortamı oluşturarak buralarda kendileri için hizmet edecek taşeron halka korku ve ölüm salan kan emici terör örgütleri devşirmişlerdir.

Bu taşeron örgütlere Amerika’da 11 Eylül ve bu yılın ilk günlerinde Paris’te yaşanan terör olayları gibi Avrupa ve Amerika’da yaptırılan terör eylemleri ile İslam’a, peygamberine ve Müslümanlara karşı kin ve nefret uyandırılmaya çalışılmakta. Müslümanlara karşı nefret tecrit, baskı, yıldırma ve zulüm yaygınlaşmaktadır.

Son Paris saldırıları ardından saldırıyı üstlenen DEAŞ’ın saldırıları "peygambere hakarete" ve hava saldırılarına yanıt olarak yaptıklarını açıklaması. İslam düşmanı batının İslam’a ve Müslümanlara karşı harekete geçmesine dayanak sağlamıştır. İşte bu dahi İslam adı ile bir anılmaya çalıştırılan terör örgütlerinin kimler tarafından ne amaçla ortaya sürüldüğünü ve masum insanların ölümlerine sebebiyet verdiklerini açıkça ortaya koymaktadır.

İslam düşmanlarının devşirdiği, finanse ettiği ve taşeron olarak kullandığı bu sözde İslami terör örgütleri terör eylemleri için neden Fransa’yı seçiyor.? 

Çünkü Avrupa'da en çok Müslüman’ın yaşadığı ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Çeşitli İslam ülkelerinden bu ülkeye göç eden Müslümanların yanı sıra, İslam’ı seçen Fransızların sayısı da sürekli bir artış göstermektedir. Resmi olmayan kaynaklara göre Fransa'da yaşayan Müslümanların nüfusu bugün 4,5- 5 milyona ulaşmış durumdadır.

Büyük haçlı zihniyetinin hâkim olduğu Fransa’da, çoğunluğu oluşturan tutucu ve neo-Hıristiyan halk ve yönetim bundan rahatsızlıktık duymaktadır. İslam’a karşı düşmanlıklarını hiçbir şekilde gizlemeyen Fransızlar 19.yüzyılın ortalarından itibaren İslam diyarlarını istila etmiş sömürgeleştirmiş ve buralarda milyonlarca Müslüman’ın ölümüne sebep olmuşlardır.

Daha öncede türettikleri Taliban, El-Kaide, PKK, PYD, DHKP-C vb. gibi bugün silah sattıkları militan gönderdikleri, destekledikleri, Irak ve Suriye’de ürettiği petrolü yok pahasına satın aldıkları DEAŞ’ı ortadan kaldırmak için Amerika ve Batılı liderler ortak bir operasyon bir araya geliyor.

İslam’la terör’ü aynı cümlede anmak dahi yanlıştır. Haksız yere br insanın canını almayı bütün insanları öldürmek kabul etmiş ve haram kılmıştır. Yüce Allah CC. "Ben zulmü kendime haram ettim, size de haram kıldım, birbirinize zulmetmeyiniz" buyurmaktadırhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifHzhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifPeygamber de Müslüman’ı; "Eli ve dili ile başkalarına zarar vermeyen ve şerrinden emin olunan kişi(Riyazussalihin,chttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif3,Shttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif103,Hhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifNohttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif1541)“Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.” (-Tirmizi, İman: 12,) buyurmaktadır. İslam dini ve peygamberini terör ve teröristle bir araya getirmenin hiçbir mantığı ve ahlakı yoktur. İslam insan hayatı ve kardeşliğe önem vermiş can almayı haram kılmıştır. İslam’la Terör bir araya asla getirilemez. Müslüman terörist, terörist’te Müslüman olamaz.

 

İbrahim Halil SİPAHİ

16.11.2015/Adana

Twitter.com/ihalilsipahi

 
Toplam blog
: 100
: 1366
Kayıt tarihi
: 12.08.14
 
 

Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da Yüksek öğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi Eğiti..