Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Değerini bilin...

Değerini bilin...
 

Tanrı size yürümeniz için bir çift ayak vermiştir, Tanrı size görebilmeniz için bir çift göz vermiştir. Tanrı size duyabilmeniz için bir çift kulak vermiştir, ve Tanrı size sevebilmeniz için sadece tek bir kalp vermiştir değerini bilin. Bu kalptir ki her türlü acıyı hapsedecek kadar da kuvvetlidir üstelik. Sevmeleri, kırılmaları,üzülmeleri, aldatılmaları, gözün görevi görmekle biter, ayakların görevi yürümekle, kulakların görevi duyabilmekle ya kalbin görevi! Tek başına olmasına rağmen tüm acıları biriktirebilir. Bir kolunuzu kaybettiğinizde yedeği devreye girer bir bacağınızı kaybettiğinizde diğeri devreye girer, bir gözünüzü kaybettiğinizde öteki devreye girer ve sanırım size yeter.

Kalbinize bir bakın onu kaybettiğiniz an da devreye girecek başka bir cisim yoktur. Onu kaybettiğinizde hayatınızı kaybedersiniz. Diğer saydığımız o tüm ikililerde işe yaramaz hale gelir böylelikle. Diyeceğim o ki değmez kalbinizi üzmelere. Unutmamak gerekirse hayat adil davranmaz, bir takım hayallere sahip olabilirsiniz üstelik gerçekleşmeyeceğini bile bile bu hayalleri kurmaya da son hızla devam edebilirsiniz. Sanrırım bizleri ayakta tutan tek şeydi hayaller. Sizi üzenlerden sizi hayal kırıklığına uğratanlardan kaçının, ruhunuzun huzuru yalnızlıkta bulacağını hiç bir zaman unutmayın. Çift kişilik bir yatakta tek başınıza yattığınızı hayal edin mesela, bu sizi üzmesin.

Kollarınızı her iki yana da kolaylıkla açabilirsiniz böylelikle, bu tıpkı paraşütle gökyüzünden yeryüzüne atlamak gibi öyle değil mi? Yalnızlık sizi üzmesin yalnızlık sizi korkutmasın, gerçeklere gözlerinizi açtığınız vakit tüm o kalabalıklarda yüzen kalplerin aslında içsel yalnızlıklarına şahitlik ederiz.

Tüm o mutlu geçinen yüzler bir takım maskelerden ibarettir yalnızca. Ölmek için bir neden yok inanın bana kalbinizi avutmayı deneyin yeter. Zira yaşamaya değer çok şey var hayatta demiştim öyle de, hiç birşey değişmedi. İyi bir işe sahip olamayabilirsiniz, iyi bir eşe sahip olamayabilirsiniz, iyi bir aileye sahip olamayabilirsiniz, iyi bir yerde yaşam süremiyor olabilirsiniz, sizi anlamayanlarla yaşıyor olabilirsiniz. Bunlar olağan şeylerdir öyle ise kalplerinizi bunlarla üzmekten ve yıpratmaktan vazgeçin, birileri için yaşamak yerine kendinizi ön plana alarak ve tüm insanlığın yalnızca tek bir şeye sahip olduğunu hatırlayarak yaşamaya devam edin. O tek bir şey ruh'tur.

Günün birinde her şeyin sonu geldiğinde asıl başlangıca onunla gideceksiniz. Şüphesizki bu değişmez bir gerçektir. İnsanlar doğar yaşar ve ölür, en yeteneklileri bile. Bu dünya kimseye kalmaz zamanınız varken kalbinizi iyiliğe ve güzelliğe ayırın. Kendinizi daha fazla tanımaya çalışın unutmayınız ki bunu yalnızca ruhunuzla baş başa kaldığınızda başarabilirsiniz ve size tek bir yaşam şansı verildi, bunu iyiliklerle değerlendirin. Ve yineliyorum evet yalnızlık kutsaldır ve daima galip...

 

Yazan-Edibe Toğaç...

 

  

 
Toplam blog
: 153
: 534
Kayıt tarihi
: 14.02.12
 
 

28.05.1988 Adana doğumluyum ve Adana'da yaşamaktayım! Yazar&Şair '' Başka türlü seviyorum ben seni'..