Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Birgül Parlak Mavi Kitap

http://blog.milliyet.com.tr/birgulparlak

23 Temmuz '16

 
Kategori
Edebiyat
 

Değerli yazar adayları

Değerli yazar adayları
 

Yayınevinin profesyonelliğini sorgulamanız gerekir.


Değerli yazar adayları ve yazarlar; umarız kitap çıkartmak için çıktığınız yolda size rehber oluruz… Kitap bastırmak isteyen yazarlarımız ilk iş olarak internete giriyor. Tıpkı sizin yaptığınız gibi.
Bunun bir adım sonrası ise arama motoruna “kitap bastırmak istiyorum” cümlesini yazmak oluyor. Bu cümleyi yazdığınızda karşınıza birkaç yayınevi çıkıyor. İlk sayfalarda çıkan yayınevlerinin en iyileri olduğunu zannedebilirsiniz, oysa bu iyi yayınevi olduğu anlamına gelmez, pazarda reklamı en çok veren web sitesi olduğu anlamına gelir. Peki, bu yayınevlerinin güvenilir olduğunu nasıl anlarsınız? Kitabınızı emanet edeceğiniz yayınevinin güvenilirliğinden nasıl emin olabilirsiniz?
Öncelikle yayınevinin profesyonelliğini sorgulamanız gerekir.
Örneğin; yayınevinin editör ve redakte ekibi var mıdır? Redakte ve Editör ekibi olmayan bir yayınevi olamaz! Bunun yanı sıra yayınevinin tasarım ekibi var mıdır? Tasarım ekibinin önemini kitap kapağınızın tasarım aşamasında daha iyi anlayacaksınız fakat tasarım aşamasına gelen bir kitabın yayınevini değiştirme şansınız maalesef yoktur. Çünkü bu aşamada sözleşme imzalanmış ve maliyet ödenmiş olur... Yayınevinin dağıtım ağı var mıdır? Dağıtım ağı kitabınızın baskısı sonrası kitabınızın dağıtılmasında önemlidir ve dağıtımı yapılmayan her kitap sadece basılı kağıt olmaktan öteye gidemez! Bu gibi ayrıntılara dikkat ederseniz kitabınız çıktıktan sonraki aşamada pişman olmazsınız...
 
Toplam blog
: 12
: 5331
Kayıt tarihi
: 24.08.15
 
 

..