Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '20

     
    Kategori
    Güncel
     

    DeğişenDünya,GelişenPsikoloji

    MERHABA SEVGİLİ OKUR,

    Bugün yine değişen Dünya üzerine ve gelişen Psikoloji üzerine biraz konuşalım dedik. Laf lafı açar misali her şeye değinmeye çalışalım ama Dünyanın ağır imtihanlardan geçmesi, bir yandan Doğa'nın yeniden uyanması ve sürekli birbiri ardına gelen yıkıcı haberler. Evet şimdi Covid-19 diğer tabiri ile Koronavirüs.

    Yeni yeni Dünyayı ayağa kaldıran bu salgın Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Biz işin aslında daha farklı boyutundan bakmak zorunda kalan tarafız nasıl diyecek olursanız Sosyal Medyayı artık çoğumuz çok sıkı takip ediyor gün boyu takip ettiğimiz haberlerin etkisi altında kalıyoruz.Okuduğumuz bir haber günümüzün güzel geçmesine sebeb olmuyorsa eğer tehlike çanları çalıyor demektir. Nasıl mı ? artık insanlar günümüz medyasında iyi haber okumak ya da iyi Makaleleri araştırmak yerine bizi hangi haber etkiliyor ,benim için hangi haber başlığı önemli buna bakıyor.Gün geçtikçe çoğalan Dünya Ekosistem sorunları ya da her gün içinde olduğumuz Çevre sorunları kenara itilmiş, Dürüst ve Adil yaşamanın yolları aranarak geçim derdiyle yarışan bizler değişen Psikolojimiz için çareler arıyoruz. Biliyorum hayatımızın her köşesinde duyduğumuz yaşamı elinde tutan en ufak detayda bile geniş yelpazelere açılan, her düşünceye fırsat veren ve de sıkça rastladığımız yeni düzen konforuna ulaşma isteği. Sevgili Okur ne şartlar olursa olsun her daim yine kendinden emin, kendi fikrini yaratan her düşünceye açık olduğunu varsayan, eleştiri altında kaldığında tepki gösteren bizler her şeyi bildiğimizi varsayıp yeni düzende yeni koşullar altında değişen Dünya'nın varlıkları olarak bugün, yarın ne yapabilirim sorusuna birlikte cevap aramalıyız. Çok uzaklarda değil yanı başımızda Ailemizle yeni Dünya düzenine katkı sağlayabiliriz Sevgili Okur. Paylaşacağımız fikirler çevremizi genişletip sunacağımız imkanlar yaratıp el ele verdiğimiz de gelişen Dünya, değişen Psikoloji versiyonunu yenebiliriz.

     

    Sevgili Okur, konu içeriği bakımından güncel açıklamalara değil kendi içimizde yarattığımız fikirler, kafamızı kurcalayan asimetrik düşünceler birer fıkra haline gelmeli, değişen Psikolojimizi etkisi altına almamalı.Ve son olarak nasıl yaşarsak değil nasıl düşünürsek mutlu oluruz... Sağlıcakla Sevgiler...

     
    Kayıt tarihi
    : 20.06.17
     
     

    Bir Dönem Bazı Blog Sitelerinde Yazılar Yazdım.Şimdi Milliyet Ailesinde de Siz Değerli Okuyucular..