Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değişim için pratik formül: Acının üzerine git

Değişim için pratik formül: Acının üzerine git
 

Duygular hissedilmek içindir.Reddedilen duygular bizi hasta eder. Tam anlamıyla yüzleşilen ve sonuna kadar yaşanan korku, endişe, huzursuzluk, mutsuzluk ise sevince, güvenliğe, mutluluğa, güce dönüşür.

Sürüklendiğimiz dipten tüm bu olumsuz duyguların itici gücüyle yükselmeye başlarız.

Değişim için pratik formül şudur: ACININ ÜZERİNE GİT

İnsanın en kötü taraflarını dönüştürebilmesinin tek kesin yolu, olanı olduğu gibi kabul etmektir.

Eğer acılarınızla yüzleşmez, bilincinizin ışığını acıya yöneltmezseniz onu tekrar tekrar yaşamaya mahkum olursunuz.

Acı, zihninizi ve bedeninizi işgal eden olumsuz bir enerji alanıdır.

Uyuyan bir volkan gibidir. Masum bir söz, küçük bir bakış, dile getirilmemiş bir düşünce bile onu uyandırıp aktif hale getirebilir.

Onun sizin aracılığınızla beslenmeye ihtiyacı vardır. Acı, acıyla beslenir. Acı, mutlulukla beslenemez hatta mutluluk, acı için en tahammül edilmez şeydir.

Düşünceleriniz acılarınızın, korkularınızın, itilmişliklerinizin, sevgisizliğinizin enerji alanına uyumlandığında siz bu duygularla özdeşleşirsiniz. Tüm bu yakıcı duyguları yine düşüncelerinizle beslersiniz.

Acıyı sürdürmek istersiniz çünkü acı sizi kurban psikolojisine sokar. Bir şeyin kurbanı olmak da insanı eylemsizleştirir. Sorunların çözümünü hep dışarıda aramaya neden olur. Bu, acının yarattığı konfor alanıdır.

Örneğin karanlık bir ruh hali üzerinize çöktüğünde olumsuz bir zihin kalıbına girmeye başlarsınız.  Yaşamınızda her şeyin ne kadar da berbat olduğuna dair acı dolu düşünceler de saldırıya hazır hale gelir. Geçmişin bütün olumsuz duyguları harekete geçer ve bir tsunami dalgası gibi önüne geleni yıkar geçer.

Acının en korktuğu şey keşfedilmektir. Acılarınızı bilinçli şekilde fark eder ve onları anlamaya çalışırsanız dönüşüm sürecini de başlatmış olursunuz.

Bu süreçte yoğun bir içsel dirençle karşılaşmanız mümkündür. Egonuz, üzerinize bir giysi gibi giydiğiniz bu acıları bırakmak istemeyecektir. Sebebi çok basit: Belirsizlikten ve yenilikten hoşlanmaz.

Acılarınızdan kurtulmaya karar verdiğinizde bambaşka biri olabilirsiniz ve o(egonuz) bu yeni kimliğe uyum sağlamaya çalışmak yerine acı verici olana katlanmayı daha güvenli bulabilir.

Bu yüzden farkında olmanız ve bilinçli bir şekilde yeni varlık halinizi yaratmanız önemlidir. Yeni varlık haliniz, acılarınızı serbest bıraktıktan sonraki mutlu, huzurlu, sakin ya da güvenli halinizdir.

Yeni varlık halinizi ancak “şimdi”de bulabilirsiniz. Geçmişin acılarından kurtulun ve şimdiye gelin. Şimdinin gücüne ulaşın. Çünkü siz ancak şimdi gerçekten kendiniz olabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..