Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İsteklerinize kavuşmanın asıl anahtarı dönüşümdür

İsteklerinize kavuşmanın asıl anahtarı dönüşümdür
 

Pek çok insana dönüşüm yaşamak çok büyük bir olaymış gibi gelir. Aslında hiç de öyle değildir. Size vereceğim dönüşüm formülü sihirli bir değnek gibi hızlı işlemeyebilir ama tüm adımları uyguladığınızda bu dönüşümü yaşarsınız.

İRADENİZİ BİR KENARA BIRAKIN:

Her şeyi irade gücüyle çözmeye çalışmak endişe ve korkuları tetikler. Bu da isteklerinizin gerçekleşmesini engeller. Ne olur artık o çok analitik sorun çözme becerilerinizi bir kenara bırakın. Çünkü zihinsel çabayla, istenen şeyin tersini yaratarak kendinizi sabote edebilirsiniz.

 ZİHİNSEL ÇATIŞMALARDAN KURTULUN:

Akıntıya karşı kürek çekmeyin. Bilinciniz, bilinçaltınızla işbirliği yapmadan, onun onayını almadan bir adım bile ileriye gidemez. Bunu kabul edin. Ancak zihnin farklı bölümleri arasında çatışma kalmadığında dilekleriniz gerçekleşir. Siz ve duygularınız, duygularınız ve düşünceleriniz, arzularınız ve hayal gücünüz arasında uyum olmalıdır.

HAYAL KURUN:

Hayal gücünüz en büyük yeteneğinizdir. İyi değerlendirin. Sizin için güzel olanı hayal edin. Unutmayın, siz hayal ettiğiniz kişisiniz. Bu basit gerçeğin ne kadar önemli olduğunu anladığınızda hayatınızın coşkun bir ırmak gibi aktığını göreceksiniz.

DÜŞÜNCELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN:

Düşüncelerinizi değiştirirseniz kaderinizi de değiştirirsiniz. Hayatın yasası, inanç yasasıdır. İnanç, zihninizdeki düşüncedir. Size zarar verecek ya da sizi geriletecek şeylere inanmayın. Bilinçaltınızın sizi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve size ilham verme gücüne inanın. İnanmanız halinde bunlar gerçekleşir.

SÖZCÜKLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN.

“Ama, fakat” gibi karşıtlık bildiren bağlaçları kullanmayın. Bunlar kendilerinden önceki anlamı siler ve direnç ifade eder.

“Çalışıyorum ama başarılı olmuyorum.” yerine “Çalışıyorum. Başarım henüz istediğim seviyede değil.”demeyi tercih edin.

“savaşmak, mücadele etmek, zor, güç, yapmaya çalışmak…”sözcüklerinin yüzüne bakmayın. Bu sözcükler sizi hayatın negatif alanında tutar.

KORKULARINIZDAN ARININ:

Korku duygusu hayatta kalmamız için gereklidir. Gereğinden fazlası ise eylemlerinizi sınırlar ve sizi dar kalıpların içine hapseder. Bilincinizde yaşadığınız korku bir süre sonra bedeninize de yansır ve “panik atak” belirtileri göstermeye başlayabilirsiniz. İstekler, korku ve gerilimin olduğu yerden kaçıp giderler. Dilekleriniz gerçekleşsin istiyorsanız rahat olun.

KENDİ KRALLIĞINIZI YARATIN:

Dünyadaki en mutlu insan, içindeki güce inanan ve en iyiyi ortaya çıkaran kişidir. Zenginlik huzurlu bir zihnin ürünüdür. Düşüncelerinizi huzura, güvenliğe, dengeye ve ilahi rehberliğe yönlendirirseniz zihniniz tüm isteklerinizi gerçekleştirir.

UYKUNUN MUCİZELERİNDEN YARARLANIN:

Bilinçaltınız hiç uyumaz. Her zaman görev başındadır. Bütün hayati fonksiyonlarınızı kontrol eder. Uyku sırasında bilincinizin çözemediği sorunlar üzerinde çalışmaya devam eder. Uykuya dalmadan önce isteklerinizin canlı bir hayalini gözünüzün önüne getirin. Buna inanın. Bilinçaltınız gece boyunca bunların gerçekleşmesi için gerekli düzenlemeleri yapacak ve bilincinize iletecektir.

TUTKULU OLUN:

Tutku, isteklerinizi gerçekleştirmede sizi harekete geçirecek motivasyonun ateşidir. Tutkunuz bir kez ateşlendi mi dilediğiniz hayatı yaşayabilmeniz için size yardım edecek güçlü bir motivasyon aracı olacaktır.

KENDİNİZİ SEVİN:

Sahip olmak istediğiniz tüm güzel şeyleri hak ettiğinize inanın. Siz değerlisiniz ve bu hayatı dilediğiniz şekilde yaşamaya hakkınız var.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..