Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşamınızın resmi izlenimci mi, soyut mu?

Yaşamınızın resmi izlenimci mi, soyut mu?
 

Günün Anlamı: Bugün benim için "RESİM" günü

Herkes yaşamının bir döneminde içindeki resmi bir tuvale aktarma içgüdüsüyle heyecanlanır. Siz bugün bir boş kağıt alın önünüze ve o kağıda içinizdeki resmin desenini kara kalemle oluşturun. Eğer bu kompozisyon sizi tatmin ettiyse şimdi büyük bir tuvale geçebilirsiniz.

Paletinizde hangi renkler var. Figürleriniz, renkleriniz, dokularınız ne kadar uyumlu. Yaşamınızın resminde soyuta mı, yoksa izlenimciliğe mi yöneliyorsunuz. Açık ve net bir resim mi ortaya koymak, yoksa sizi izleyenleri düşündürmek mi istiyorsunuz. Karar verin. Yaşam sizin, resim sizi ne kadar yansıtıyor. Resminizi her zaman dünya sanat galerisinde sergileme şansınız var. Ben farklı yaşam resimlerinin koleksiyonunu (75 sanatçı - 500 tablo) yapan bir sanatçı olarak kendi resimlerimi de farklı duvarlarda seyretmenin zevkini yaşıyorum.

Günün Duası: Tanrım, yaşamımın resmini doğa’ndaki harika renklerle oluşturmama fırsat tanıdığın için sana minnettarım.

Günün Onaylaması: Ben, yaşam tuvalime içimdeki renklerle yaşam katan bir resim ve yaşam sanatçısıyım.

Günün Notu: Duvarları sanat eserlerinden yoksun bir ev, bireyin iç dünyasındaki boşluğu net bir şekilde yansıtır.
Sanat eserlerine yatırım yapan bir birey, bugün kendisini, yarın ise geleceğini yaratır. Sanattan ve sanatçıdan esin alamayan bir bireyin yaşam modeli ne yazık ki tüm servetine rağmen bir yokluk ve yoksulluk öyküsüdür. Siz yaşam öykünüze sanatı ve sanatçıyı katın. Göreceksiniz yaşam size daha cömert davranacaktır.

Günün Sözü: ‘’ Sanat işçiliğinin dayandığı üç esas vardır: Tereddüt, dürüstlük ve itaat. Fikirler karşısında tereddüt, nefse karşı dürüstlük ve çevredeki eşyaya itaat. Paul Cezanne- Ressam (1839-1906)
Evrenin Kütüphanesinden : Astrolojinin belirlenebilen ilk kaynağı Mezopotamya topraklarıdır. Bu bölgenin güneyinde yaşayan ve yıldızlara bağlı bir inanç sistemine sahip olan Keldaniler tarafından ortaya konmuştur.

En eski astrolojik belge Kral 1.Sargon (M.Ö. 24. Yy.) için yazılmış ‘’Namar-Beli’’ isimli çivi yazılı tablettir. Astroloji daha sonra Mısır’a geçti. Gizemli Taauth, Mısır’da astrolojinin ilk öğretmeni olarak kabul edilir.

Günün Yasası: MÜZECİLİK YASASI

Kültürel zenginliklerinin farkında olan ülkeler; bu zenginlikleri kendi insanına ve dünyanın her yerindeki farklı bireylere sergilemekle yükümlüdürler. Özellikle sanatsal değerdeki eserlerin; insanların ortak değerleri olarak gelecek nesillere aktarılmasının büyük önemi vardır.

İnsanların varolma değerini yücelten en büyük miras kültürel ve sanatsal birikimlerdir. Geçmişten günümüze koruyabilmiş, sergilemekte olan ve sanatsal açlığı giderebilen sanat eserlerini değerlendiren ülkeler, birinci lig ülkeler arasına girmeye layıktır.

Müzelerinizi saydam bir konuma getirin ve yeni müzeler açın. Müzeler uygarlıkların vitrinidir. Toplum sanata, sanatçılarına ve müzelerine sahip çıktıkça her bireyin yaşam kalitesi o ölçüde artar.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..