Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yeni Cumhurbaşkanı'mızdan taleplerim!

Yeni Cumhurbaşkanı'mızdan taleplerim!
 

Türkiye’de yaşamaktan memnun olanların sayısı ile gayri memnunların sayısı ne kadardır? Memnunlar niçin memnun, gayri memnunlar neden memnun değil?

Türkiye hızla kabuk değiştiriyor. Türkiye daha doğrusu yeniden değişim sancısı çekiyor. Bir yanda değişimden korkan ve rahatsız olanlar, diğer yanda bu değişimden yeni ve girişimci birey olmayı ve rota çizmeyi kararlılıkla benimsemiş olanlar arasındaki doğal gerilim var.

Türkiye’nin en başta sivil anayasasına kavuşması gerekiyor. Seçilecek yeni Cumhurbaşkanı yeni bir Türkiye vizyonu yaratmalı, bu ülkenin her bireyine pozitif anlamda dokunmalı ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duymasına vesile olmalıdır.

Yeni Cumhurbaşkanı Çankaya köşkünün dar sınırlarından çıkıp ülkenin her karış toprağına ayak basmalıdır. Cumhuru ile yakın temas kurmalıdır.

Yapması gereken en hayati konuyu söyleyelim. 81 il’de özellikle ilköğretimde okuyan öğrenciler arasında iyi derece alan her öğrenciye ‘’Cumhurbaşkanı Takdir Beratı’’ vermelidir. Bu öğrencilerin daha iyi motivasyonla ülkesine iyi vatandaş olmayı benimseyecekleri bir belge vererek, yaşamlarında kalıcı bir mutluluk yaratmalıdır.

Ceza yasasında değişiklikler yaparak, suça eğimli insanları hapishanelere tıkarak suça eğilimli hale getirmek yerine kamu yararına hizmet amacıyla ülkenin hizmet bekleyen bölgelerinde ceza süresi kadar çalışmalarını sağlamak adına Cumhurbaşkanı yetkili olmalıdır.

Cumhurbaşkanı örtülü ödenek faslından bu ülke için yararlı hizmetlerde bulunan vatandaşlarına özel teşvik fonu yaratmalı ve maddi anlamda katkıda bulunmalıdır.

Her semtte gençler için çok amaçlı tesisler oluşturulmalı. Gençlerin dinamik beklentilerine uygun yeni çağdaş girişimciliği özendiren merkezler yaratılmalı. Gençlerin sosyal, kültürel ve psikolojik sorunlarına çözüm üretecek danışmanlar bu merkezlerde istihdam edilmeli.

Ben yeni Cumhurbaşkanı’mızdan bir vatandaş olarak bunları bekliyorum. Bu konularda yetkilendirilmesini talep ediyorum.

İstiyorum ki; tüm aydın vatandaşlarımız yeni Cumhurbaşkanı’mızdan ne istediklerini söylesinler.

Gayri memnunlar ne yazık ki, isteklerini söylemekten kaçınırlar. Ve sadece var olandan memnun olmadıklarını dile getirirler. Bu negatif kültürün ülkemizde bu güne kadar hiçbir yararı görülmemiştir. Şimdi söylem zamanı değil, eylem zamanıdır diyorum.

İlk eylemin yeni Cumhurbaşkanı’mız tarafından başlatılmasını açık ve net istiyorum.

Bu yazı Cumhurbaşkanı seçildiği gün Cumhurbaşkanlığı makamına göndereceğim yazıdır. Eğer siz de bu yazıya destek verirseniz ve bu yazıya katkıda bulunacak eylemsel düşüncelere sahipseniz katkılarınızı bekliyorum.

Ve her şey daha iyi Türkiye için diyorum.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..