Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Memleketimden insan manzaraları

Sayın okurlar yine bir Antalya / Karabük müşteri ziyaretleri turu yapıp döndüm ve her gördüğüm şey ve bu arada olanlar beni yine çıldırttı. Bir de bugün Milliyet internete bakarken gördüklerim işin kezzap tarafı oldu.

Sayın okurlar artık ben demiştim de diyemeyeceğim. Her şey anlamsızlaştı. Milliyet' e göre Bolu dağı Viyadüklerinde kaza oluyor 4 ölü (anımsayın eğer aracı kullanamıyorsanız viyadük, duble yol yapmanın anlamı nedir diye yazmıştım). Bu da yetmiyor kazazedelerden bir tanesi araçta sıkışan diğer kazazedeyi kendine getirmek için kafasını sallamaya başlıyor.

Kemer' de kaza oluyor kırmızı ışıkta durulmadığı için 3 ölü. Doğal olarak halkımız toplanıp buranın ölüm kavşağı olduğunu belirten bir tepki veriyor. Ardından buraya köprülü kavşak yapılacaktır mutlaka. Biliyorsunuz biz köprülü kavşak, duble yol , vb yapılırsa kaza geçirmeyiz. Kırmızı ışıkta göz göre göre durmayanların köprülü kavşakta neden kaza yapmayacaklarının mantıklı bir açıklamasını da sanırım mümtaz halkımız getirecektir. (Bu arada pazar günü yaşadığım bir olayı da anlatacağım aşağıda.) Sonra bir moto kurye bariyerlere çarpıyor, arkadaşı düşüyor farketmiyor. Sonra bu genç kızın üstünden arabalar geçiyor farketmiyoruz! Parçalanan bir insanın bedenine bakılıp sonra haber veriliyor. Bu ne mantıktır ne vicdandır nasıl olur da bir araç bir insanın üstünden geçer de farketmez. Durmaz, bakmaz. Birimiz içkiliydik düşürdüğümüzü farketmedik, peki hepimiz mi içkiliydik bir bedeni farketmedik. Hatay' ın Samandağ ilçesinde bir vatandaşımız düğünde mutluluktan! pompalı tüfekle havaya ateş açıyor. Biri ağır, toplam 12 yaralı. Ağır yaralı olan 4 yaşında bir çocuk. Sadece birkaç gün sonra Kütahya' da bir vatandaşımız yine düğünde yine mutluluktan yine pompalı tüfekle yine havaya ateş açıyor. 2' si ağır 5 yaralı. Artvin' in Murgul ilçesinde Tiryal dağı üzerindeki doğa harikası ve bundan öte Natura 2000 korunan alanlar ağı içinde son derece önemli korunması gereken alan bölümünde yer alan Karagöl' de bakır madeni çıkarılması için çalışmalar yapılıyor gazete haberlerine göre. Daha uzatmayacağım son olarak dün bizzat yaşadığım bir olayı anlatacağım. Aracımla Darıca sapağından saat 16.25 sularında İstanbul yönüne çıktım. Eski adı E5 sanırım şimdi D100. Çıkmamla üstümüze gelen ağırlıklı turbanlı hanımlarımız ve bir sürü erkekle karşılaştım. Dikkat edin Ankara - İstanbul yönüne araç şehirler arası yolda giderken yayalar tam anlamı ile caddenin ortasından koşarak ters yönde kitle halinde üstünüze geliyorlar. Ben ve diğer araçlar zor toparladık olayı. Bir kişi değil bir kitle geliyor tersten üstünüze. Arkama baktığımda yeşil bir aracın bariyelere çarpmış olduğunu gördüm. Biraz ilerimizde ise bir düğün konvoyu durmuş bekliyor, içindekiler de bizim üstümüze -yani arkadaki araca- koşuyorlarmış. Tanrı aşkına manzarayı düşünsenize yaralı kurtarmaya düpedüz üç şeritli tek yön hareketli bir yoldan ters tarafa koşarak gidiliyor. Peki bir tekimiz bu yayalardan birine çarpsaydık veya darmadığın ama onlarca insan üstünüze koşarken ve siz aracınızı onlardan sakınmaya çalışırken bir başkası aracınıza çarpıp ailenize zarar verseydi suçlu kim olacaktı? Bu arada bir vatandaşımız sanırım koşanlardan birine sanırım ne yapıyorsunuz siz gibi bir şeyler söyledi. İnanın bir dayak yemediği kaldı. Aslında atacaklardı ama o anda onunla zaman yitirmek istemediler.

İşte ey halkım turbanlısı, turbansızı biz buyuz. Anlayın artık bu ülkede seçim çözüm olur mu? Bizim içimizden çıkacak siyasi partiler işte en çok çoğunluğumuz kadar olur. Zaten biz de kendi içimizden çıkana oy veririz. Sonuçta işte bu gazete haberleri olur. Haberlerimiz gerçeğimizdir.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..