Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '10

 
Kategori
Felsefe
 

Değişmeyi istemek

Değişmeyi istemek
 

Değişimin anahtarı


Boşa konuşulan zamanlar vardır, Boşa söylenmiş sözler. Hiç bir söz boşa gitsin diye söylenmez aslında. Söylenme sebepleri gereklilikten çıkmıştır. İnsan kendini değiştirmek istemez ise; yerini, yönünü değiştirmesinde fayda yoktur. Önce fikirlerinde değişiklik yapmalı insan. Değişim istiyorsak taptığın her neyse, artık onu yapmaktan vazgeçmeli.

Diyelim ki yemek yapmak veya ders çalışmak, örgü örmek, koşmak, yüzmek, bir işte çalışmak. İşte tüm bunlar için çaba göstermek gereklidir. Çabayı nasıl gösterdiğimiz de çok önemli tabi. Kendimizi değiştirmek istiyorsak çaba göstermeli veyahut yaşamını ve kaderini değiştirmek için, fakat en önemlisi neler yapmak istediğin? Sonra da sırasına bakacaksın ve başka başka hikayeleri inceleyeceksin. Dikkate almadığın noktaları bulacaksın. En kötü şey, fikri sabit olmak. Çünkü o zaman ne önündeki fırsatı fırsat gibi görürsün ne de etrafına farklı bakabilirsin. Takılıp kalırsın. Şu işi yaparım, çünkü kolay, çünkü, çünkü...... diye sıralayabilir insan kendini. Halbuki bilgiyi kazanmak, yaşamda hangi fırsatları doğuracağını, hangi halkaları birleştireceğini düşünmek önemlidir. Birkaç adım ilerisini düşünmek elbette daha zordur, daha fazla çaba göstermek ve bilgi edinmek gerekli, sosyal yaşama karışmak, ilişkiler halinde olmak, bunlar aslında başarının anahtarlarıdır.

Doğru yer, doğru zaman ve doğru insan diye tabirler vardır. Malesef zamanı seçmek sadece ileriye dönük olabiliyoır. Silgiyi elimize alıp yaptığımız hataları silemiyoruz, ama önümüzde hiç yazılmamış sayfalar var, kısmen bizim yazdığımız. Yer seçme şansını bazen size sunuyorlar, her zaman olmasa da, işte burada şans devreye giriyor, eğer seçebiliyorsak yaşadığımız yeri ve gerçekten bulunmak istediğimiz yeri, bu önemli ayrıntı dikkate alınmalı hayatımızda.

En önemlisi doğru insanı bulmak ya da doğru insanları. Bu sevgi yoluyla olması beklenir çoğu zaman. İnsan da hangi iş için doğru? bu da çok önemli. Hayatımızda kaçırdığımız neler gizli oluyor? Başaramadığımız hayallerimiz, Hepsi korkularımızın içine saklanmış, başarısızliklar zaten var. Bunları değiştirme sorumluluğu sadece kendimizde, doğru insanı bulmak en büyük hazine olmalı.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..