Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dehalar ve sıradan insanlar arasındaki farklar

İlerisini düşünerek yaşayan insanlarla günü birlik yaşayan insanlar arasında arasında belirgin farklar olduğunu görürüz. İlkin; kalıcı olmak isteyen insanlar, toplum ile fazla iletişim kuramadığından, içsel zekalarını geliştirmek ve ölümsüz eserler bırakma ve aylarca eserleriyle baş başa kalma yolunu seçmişlerdir. 

İkinci olarak, büyük dehalar, öğretildiği gibi yaşamak yerine kendi inançları ve prensipleri doğrultusunda hareket etmişlerdir. Klişeler peşinde koşmak yerine, verimli oldukları alanların peşinden gitmişlerdir. Yığınlar dogmatik düşünce ve davranış biçimleriyle hareket ederken, onlar toplumsal davranış biçimlerinde irrasyonellikler keşfederek pozitif bilimlere gönül vermişlerdir. Bizler gibi aşırı uzun sosyalleşerek geyik yapmak yerine, kendilerini muhtelif bilgi birikimleri doğrultusunda eğitmiş; lüzumsuz, kendilerine hiçbir şey öğretemeyecek insanlarla vakit öldürmemişlerdir. Ve en önemlisi de, anlık dürtülerin, bedensel hazların peşinde koşmak yerine yılmayan iradeleriyle masa başına zincirlenmişlerdir. 

Son olarak da, kalabalıklar araba, elbise gibi hurda ve çaput parçalarıyla kendilerini ifade ederken; olağanüstü dehalar ölümsüz, tadına doyulmaz şaheserleriyle kendilerini ifade etmişlerdir.Çünkü onlar bazı insanların gerçeklik olarak algıladıkları ve lanse ettikleri bayağılıklara, aleladeliklere ve saçmalıklara kıymet vermeyen insanlardır. Görüldüğü gibi; misyon sahibi bir deha, caka satmak için uğraşan değil, ruhundaki sonsuz potansiyeli dışarı yansıtmak için çabalayan insandır. 

 
Toplam blog
: 42
: 1612
Kayıt tarihi
: 05.04.11
 
 

Uludağ Üni. İktisat Mezunuyum. Muhasebecilik, bankacılık gibi muhtelif mesleklerde çalıştıktan so..