Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Dejavu (Beşiktaş – Denizlispor)

Dejavu (Beşiktaş – Denizlispor)
 

Uzun bir aradan sonra lige geri döndük... Futbolu, heyecanı ve Beşiktaşımızı özlemiştik. Ama gördük ki, Beşiktaşta aradan geçen yaklaşık bir aylık sürede olumlu anlamda değişen bişey olmamış. Yine sıkıcı bir maç, pozisyon üretmeyi beceremeyen ve ne yapacağını bilemeyen bir takım ve stadı provoke eden bir hakem... Biz bu maçı daha önce seyretmiştik, hem de defalarca!

Beşiktaş’taki tek fark Delgado’nun yerine oynayan Yusuf’tu. Maçtan önce tribünlerin bağrına bastığı ve stad hoparlörlerinden “yeni bir Kartal” olarak anons edilen Yusuf Şimşek oynadığı 70 dakikada tribünlerden geçer not aldı ve kesinlikle Delgado’yu aratmadı. Tek negatif yönü aldığı her topla zor pas atmaya çalışmasıydı, bu yüzden de top kaybı normalin üzerinde oldu. Futbolda bazen de basit oynamak gerekiyor... Ama bence Yusuf, eğer bünyesi el verirse, Beşiktaş’a faydalı olacak!

Yusuf’un transferi çok eleştirildi... Bu kadar ileri yaşta bir oyuncuyu almak için Aydın Karabulut’un feda edilmesi aslında çok yanlış. Ama Yusuf gibi bir oyuncuya bu takımın gerçekten ihtiyacı vardı, hele Delgado uzun zamandır kayıplardayken... Sezon ortasında da bu mevkiye alınabilecek ve takıma katkı sağlayabilecek oyuncu bulmak kolay değil, üstelik bir de pahalı olmaması lazım! Bu şartlar altında Yusuf iyi bir seçim ama Beşiktaş’ın düştüğü bu durum ne kadar kötü yönetildiğinin basit bir göstergesi aslında!

Holosko ve Nobre çok çabaladılar, sıfıra kadar indikten sonra içeri çevrilen toplarda biraz daha dikkatli olsalar, maçın tek golü Denizlisporlu oyuncudan gelmezdi. Denizlispor aslında bu sezon İstanbul’da Beşiktaş’a karşı en centilmence oynayan takımdı. Maçı çirkinleştirmediler, tribünleri tahrik etmediler, anti futbol oynamadılar. Buna rağmen Selçuk Dereli yine de maçı germeyi başardı ve sonunda kimsenin anlamadığı bir pozisyonda Zapo’yu oyun dışı bıraktı. Tansiyonu bu kadar düşük bir maçta bile tribünleri bu kadar tahrik edebilmek kolay iş değil. Yine de Beşiktaş’ın maçı çok önceden koparıp bu strese girmemesi lazımdı.

Hakem ne kadar zorlasa da edilen küfürler takıma zarar veriyor. Küfürsüz ve sürekli bir uğultu aslında çok daha etkili, rakip oyuncular ve hakem üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Bunu sağlamak da tribün liderlerinin görevi ama ama onların bir kısmı tribünde birbirlerini hastanelik etmeyle meşguldüler Cumartesi gecesi.

Sonuçta Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un puan kaybettiği haftadan 3 puan çıkardı ama ileriye dönük olarak hiç de iyi sinyaller vermedi. Antalyasporla iç saha maçından da galibiyet çıkar ama ondan sonrası bu oyunla çok zor...

 
Toplam blog
: 15
: 1432
Kayıt tarihi
: 03.12.08
 
 

1980'de Ankara'da doğdum 2001'de ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden mezun olup ABD'ye gitti..